Noticias Valencia

13 diciembre, 2024
ValenciaJoan Ribó visita Cevisama i remarca la importància de la ceràmica en...

Joan Ribó visita Cevisama i remarca la importància de la ceràmica en València

L’alcalde de València, Joan Ribó, juntament amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, han participat este matí en l’acte d’obertura de la 38a edició de CEVISAMA, el saló internacional dedicat al taulell i l’equipament de bany i cuina que se celebra des de hui fins al 7 de febrer a Fira València. Joan Ribó ha posat en valor “l’esforç, l’emprenedoria, la internacionalització i la creativitat que s’allotgen en els 126.000 metres quadrats d’esta fira”.

Galeria d’imatges

L’alcalde ha destacat el fet que “creadors punters de tot el món es donen cita a través dels aparadors de CEVISAMA, per a demostrar tendències i capacitat d’ innovació”, de vital importància per a València, ja que “esta fira és un dels nostres exponents per a la Capitalitat Mundial del Disseny que la nostra ciutat ostentarà en 2022”.

Així, Joan Ribó ha agraït al sector del taulell “la seua fidelitat i compromís a la ciutat de València”, ja que CEVISAMA contribueix a “desestacionalitzar la demanda turística de la ciutat” que es demostra amb els “impactes altament positius” en l’economia local: “per posar només un exemple, esta nit els hotels de la ciutat presenten una ocupació del 85%, el que suposa més de 50.000 pernoctacions als hotels de València durant estos dies, però també altres tants coberts als restaurants, o més de 40.000 carreres de taxi”.

Enguany participen en CEVISAMA 552 firmes de l’estat espanyol, i altres 295 d’altres països. En total, 847 empreses en una fira que “atrau a la ciutat 100.000 compradors professionals, 20.000 d’ells estrangers” ha destacat el primer edil, que fa fet un recorregut acompanyat pel president de la Generalitat i el president del Comité Organitzador de CEVISAMA, Manuel Rubert, entre altres autoritats.

L’EMBRANZIDA DE FIRA VALÈNCIA I LA SUPERACIÓ DEL DEUTE

L’alcalde també ha destacat que “Fira València torna a ser una eina al servici del teixit productiu valencià, no només de la nostra ciutat, sinó de tota l’àrea metropolitana i la Comunitat Valenciana”. Un argument que ha servit a Joan Ribó per a manifestar que “estes són les raons per les que des de l’Ajuntament de València, la Generalitat, i la pròpia Fira València, estem treballant per la reestructuració d’esta institució, sempre des de la màxima transparència, el bon govern i la seguretat jurídica”. L’alcalde ha incidit que “en l’actualitat podem estar orgullosos de la gestió ordinària de la Fira: al 2019 hem presentat beneficis per primera vegada des de fa més d’una dècada, i un increment important de la xifra de negoci fins arribar als 22 milions d’euros”.

En posteriors declaracions als mitjans de comunicació, l’alcalde ha assenyalat que “Fira València, malgrat els deutes que ve arrossegant del passat, gaudix de bona salut. Este ha de ser l’any d’arreglar el problema estructural de deute, tal i com s’ha acordat amb la Generalitat, que n’assumirà el deute. Es tracta d’un procediment semblant al que s’ha dut a terme amb la Marina”.

Preguntat pels periodistes, Ribó ha subratllat que “Fira València ha de mantindre un caràcter públic, i alhora donar cabuda als sectors empresarials que utilitzen Fira València com el seu gran aparador”. Així, juntament amb allò públic, participarien els sectors productius i un soci tecnològic en la seua gestió. Comptat i debatut: “Fira València ha de funcionar molt bé i ser un gran aparador de les indústries valencianes; per això fa falta que estos sectors productivtos participen en la gestió i direcció de la pròpia Fira”. L’alcalde ha explicat que “quan parlem de l’entrada de particulars cal recordar que Fira València té una història i uns grups empresarials que han treballat en ella i cal mantindre este treball”, ha conclòs.

MÉS DE L'AUTOR

EMPRESA

ENTRADES RECENTS