Jornada inaugural FITUR 2018

1657
presentacio rallye la nucia

LA NUCIA. El president de la Diputació d’Alacant, Cèsar Sánchez, ha sigut l’encarregat d’obrir la ronda de presentacions dels municipis de la Costa Blanca en la Fira Internacional de Turisme de Madrid -FITUR 2018- que han inaugurat este matí La seua majestats els Reis d’Espanya.

L’Ajuntament de La Nucia ha iniciat este calendari d’activitats donant a conéixer els principals esdeveniments esportius que acollirà la localitat al llarg d’enguany. En este sentit, destaquen especialment el Rallye ‘La Nucia. Trofeu Costa Blanca’ i el Campionat d’Espanya de Trial SPEA RFME.

El rallye és una prova per als amants del motor que oferix espectacle i emoció i la cerimònia de eixida de la qual porta diversos anys celebrant-se des del Palau Provincial. Este esdeveniment, que es desenrotllarà els dies 9 i 10 de novembre del 2018 i discorrerà per més d’una vintena de municipis de la província, aconseguirà la seua 24a edició amb nombroses sorpreses i novetats.

D’altra banda, el Campionat d’Espanya de Trial SPEA RFME arrancarà el 9 de febrer i es prolongarà fins al dia 11 amb la presència dels millors pilots del món. La prova comptarà amb un total de 22 zones de fàcil accés al públic en les voltants de la Ciutat Esportiva Camilo Cano de La Nucia.

ORIHUELA. La presència d’Orihuela en la primera jornada de FITUR 2018 ha estat marcada per la presentació de la seua nova Guia Gastronòmica, una publicació centrada en els plats típics que s’elaboren en la zona de costa d’esta localitat.

Esta proposta culinària s’estructura entorn de tres pilars fonamentals, la qualitat dels productes, les receptes tradicionals en simbiosi amb altres d’avantguarda, així com els establiments de restauració on s’elaboren.

AVIBE. L’Associació Empresarial d’Agències de Viatges de Benidorm i comarca ha donat a conéixer este matí els resultats de la campanya de turisme jove realitzada per l’ens durant el passat exercici en col·laboració amb el Patronat Provincial. Esta iniciativa es va desenrotllar principalment en xarxes socials amb la finalitat de potenciar el destí Costa Blanca entre este col·lectiu menor de trenta anys, que ha passat a ser un mercat estratègic per a empreses interessades a diversificar el seu target de clients.

L’acte també ha servit per a presentar les actuacions principals d’una altra campanya, enfocada a promocionar el turisme familiar.

ALMORADÍ. El municipi d’Almoradí ha anunciat les novetats que inclou enguany el ‘IV Congrés Nacional de la Carxofa‘, un esdeveniment que se celebrarà de l’1 al 4 de març i en el que participaran prestigiosos cuiners del país per a elaborar diversos plats amb esta verdura tan característica de l’horta del Baix Segura. Esta iniciativa es completarà amb activitats com a conferències, trobades i concursos de cuina.

VILLENA. El municipi de Villena ha destacat esta vesprada en FITUR la seua completa i variada oferta turística, entre la qual destaquen les propostes culturals i patrimonials. En este sentit, la localitat ha fet un repàs per les seues festes més populars, les seues activitats musicals, la seua rica gastronomia o el seu ampli aparador de compres, atractius tots ells que permeten al visitant disfrutar d’una experiència única els 365 dies de l’any.

TEULADA-MORAIRA. Els municipis de Teulada-Moraira i Benissa han presentat esta vesprada en FITUR la XI edició del concurs de fotografia submarina ‘Fotosub GEAS València‘, una original i interessant iniciativa en què els participants han de captar amb els seus objectius la diversitat de la flora i fauna que existix submergida en les aigües de la zona.

L’esdeveniment, que se celebrarà del 21 al 23 de setembre en ambdós localitats, està considerat com un dels més importants en l’àmbit nacional i reunix anualment a multitud de fotògrafs procedents de distints punts de la geografia espanyola.

Fotosub GEAS València’ va sorgir l’any 2008 per un grup d’aficionats a la fotografia subaquàtica, units pel respecte al medi ambient. El projecte, que cada any tanca la seua inscripció en un temps rècord, contempla el desenrotllament de diverses activitats complementàries com l’organització de diverses xarrades i ponències que es desenrotllaran en els centres escolars d’ambdós municipis per a involucrar els xiquets i conscienciar-los sobre la importància de respectar l’entorn marí.