La Jornada “Sense plàstics, Més Mediterràni” recull 700 quilos de residuos a les costes d’Alacant

981

L’Ajuntament d’Alacant, a través de la Unitat de Busseig del Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament -SPEIS-, juntament amb l’embarcació i l’Agrupació de Protecció Civil i desenes de voluntaris de diferents entitats amb el Real Club de Regates d’Alacant, han participat hui en la Primera Jornada voluntària “Sense Plàstics, Més Mediterrani”, on han recollit 700 quilos de residúos del fons marí en el litoral alacantins.

Aquest esdeveniment esportiu ha pretés unir el gaudi de l’esport nàutic i la responsabilitat de la neteja de les nostres platges i fons marins a fi de reduir les emissions de deixalles i residus en el mar.

Segons la Unitat de Busseig del SPEIS han recollit en la zona del Tir de colom un motor foraborda de 80 quilos que ha sigut retirat pels bussos i la grua al costat d’una zona rocosa, així com centenars de residus del fons marí d’Alacant.

Des de l’Ajuntament d’Alacant els bombers i els voluntaris de l’Agrupació de Protecció Civil per la seua implicació i treball en el medi marí, volen conscienciar amb aquestes iniciatives als alacantins de la importància que té l’amenaça ambiental que està afectant des de fa anys al nostre fons marí, amb la gran presència de residus, plàstics i fems. La setmana passada els bombers també van estar netejant el fons marí de l’Illa de Tabarca.

L’organització ha programat hui també un conjunt d’activitats esportives gratuïtes tals com classes d’iniciació a rem de mar, reme banc fix, paddle SUP, vela lleugera i baptisme de mar. En aquest sentit, totes les activitats han estat instruïdes per monitors especialitzats en cadascuna de les categories esportives. També ha estat present la Unitat de Submarinisme de la Universitat d’Alacant juntament amb un gran nombre de voluntaris de les escoles nàutiques del Club de Regates.

COMPARTIR