José Martí i Ximo Huguet valoren a Atzaneta i Les Useres el nou Pla 135

908

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, i el diputat de Cooperació i Concertació amb els Ajuntaments, Ximo Huguet, s’han desplaçat aquest matí a les Useres i Atzeneta del Maestrat per a comprovar l’estat d’estat d’execució de les inversions incloses en el Pla 135 de 2019.

A les Useres, acompanyats per l’alcalde Jaime Martínez i membres de la corporació municipal, han visitat les obres del col·lector d’aigües fecals del carrer Freginal, «una reivindicació històrica dels veïns d’aquesta zona que encara, a dia de hui, havien de fer ús del pou cec», segons ha explicat Huguet. Les obres han començat aquesta setmana i comptaran amb un pressupost de 75.500 euros. S’espera que estiga completament finalitzada d’ací a dos mesos.

Durant la seua estada a Atzeneta del Maestrat, Martí i Huguet han presenciat els primers moviment de terra del que serà el futur magatzem municipal, que compten amb una assignació de 105.000 euros a càrrec de la institució provincial. L’alcalde de la població, Santiago Agustina, ha explicat que aquesta obra dotarà aquest municipi d’un espai completament equipat on centralitzar tots els serveis que ara es troben repartits pel terme municipal. El pressupost d’aquesta actuació ascendeix fins als 105.000 euros.

EL NOU PLA 135

José Martí ha manifestat que «el Pla 135 és una eina molt eficaç i molt volguda pels nostres municipis i per això enguany hem escoltat els alcaldes per a millorar les seues bases». En aquest sentit, el mandatari ha recordat que «per primera vegada, amb el pla de 2020, els nostres pobles podran comptar amb tota la subvenció a l’haver eliminat l’exigència de retornar les baixes d’adjudicació, que ara podran ser destinades a despesa corrent».

Al fil, Huguet ha afegit que a «aquesta gran novetat hem d’afegir els nous criteris de repartiment per tal que beneficien els municipis més menuts, que són els que ara, més que mai, necessiten el nostre suport per tal de posar solucions al repte demogràfic que tenim al damunt». Així mateix, ha subratllat que enguany s’incrementaran els recursos econòmics que els pobles de Castelló reben per part de la corporació provincial a través del Fons de Cooperació Municipal: «Enguany, junt a la Generalitat, seran 11,2 els milions que arribaran a les arques públiques dels nostres municipis, que junt amb el Pla 135 -12,4 milions d’euros- sumen vora 24 milions d’euros per a inversions.

El president de la Diputació i el diputat de Concertació amb els Ajuntaments també han aprofitat el desplaçament per a reunir-se amb els alcaldes i parlar dels temes que més preocupen als veïns i veïnes de les localitats.

COMPARTIR