La Banda Municipal de Castelló celebra demà a l’Auditori el concert de Nadal

750

Demà, diumenge 22 de desembre, els amants de la música podran gaudir del tercer concert de la temporada simfònica de la Banda Municipal, programat per a les 11.30 h a l’Auditori de Castelló. L’eix conductor d’aquesta temporada és dedicar cada concert a un tema d’actualitat. El present programa reunirà obres que reflexionen sobre el futur de la democràcia.

D’entrada, el cèlebre trompetista Vicent Campos, catedràtic i director del Conservatori Superior de Música de Castelló, serà acompanyat per la Banda Municipal interpretant “Legrand Medley”, recull de músiques de pel•lícules amb sonoritats de jazz, samba o balades i reflex del benestar de la societat actual.

El moment culminant del concert serà l’estrena de l’obra “In blood we trust”, encarregada per la pròpia Banda Municipal al compositor manacorí F. Xavier Gelabert i Muntaner, de reconeguda trajectòria internacional, caracteritzada per les seves sonoritats d’avantguarda. Es tracta d’una gran simfonia per a banda, octet vocal i electrònica que reflexiona sobre el valor i la fragilitat de la convivència democràtica.

L’obra, de força i bellesa colpidora, inclou cites de líders totalitaris com Mussolini, Stalin o Primo de Rivera, textos del Mein Kampf de Hitler i referències a l’actualitat amb discursos de Nicolás Maduro o Donald Trump. Juntament amb la Banda Municipal cantaran els membres d’Octoechos Choir, ensemble vocal especialitzat en música actual provinent de les Illes Balears.

Finalment, s’interpretarà la famosa obertura “Egmont” de Beethoven, que expressa l’ideal de pau, llibertat i fraternitat entre les persones en què creia el gran compositor alemany. Tots ells estaran dirigits per Marcel Ortega i Martí, titular de la formació castellonenca.

Per acabar el concert, de ben segur, els músics oferiran alguna propina musical amb clares referències a les festes de Nadal que farà els delits del públic. L’entrada és lliure fins a completar aforament i el fullet informatiu està editat en quatre llengües (valencià, castellà, anglés i francés).

COMPARTIR