La Banda Municipal de Castelló reprèn dimarts pròxim la programació de concerts

  2098
  La Banda Municipal de Castelló reprèn dimarts pròxim la programació de concerts

  Els concerts dominicals a la sala simfònica de l’Auditori es traslladen a les vesprades

  La Banda Municipal de Castelló reprèn dimarts vinent la programació dels concerts, després de l’aturada de l’activitat a causa de la pandèmia de la Covid-19. Per aquest motiu, les interpretacions es duran a terme seguint els protocols sanitaris pertinents. La mitja dotzena d’actuacions programades dins d’aquest primer semestre es distribuiran entre el Teatre del Raval i l’Auditori, espais on la banda tornarà a fer gaudir el públic de la música en directe.

  “Amb l’adaptació de la programació de la banda tornem a tindre l’oportunitat de veure els i les nostres músics i de fer-ho amb totes les garanties del compliment dels protocols sanitaris per què, com hem comprovat en tantíssims esdeveniments, la cultura és segura”, ha incidit la regidora de Cultura, Verònica Ruiz. L’edil ha convidat les persones aficionades a la música a seguir aquesta programació des de la primera de les actuacions.

  Serà la de dimarts 30 de març, a les 19.30 hores. La formació local tocarà a l’Auditori el concert de Setmana Santa, dedicat a la Junta de Confraries de Castelló. Per primera vegada, la Banda Municipal de Castelló col·labora amb aquesta entitat, i per a l’ocasió interpretarà obres com L’Encantament de Divendres Sant (Richard Wagner), Psalm for band (Vincent Persichetti) o La Gran Pasqua Russa (Nicolai Rimski Jorsakov).

  El 18 d’abril, diumenge, a les 18.30 hores, la Banda Municipal de Castelló recuperarà el programa de febrer ‘En l’esguard, la bellesa’ amb l’Obertura de la Flauta Màgica (Wolfgang Amadeus Mozart), Moro, lasso, al mio duolo (Carlo Gesualdo), Les couleurs fauves (Karel Husa), 4’33’’ (John Cage) i Daphnis et Chloé: Suite n. 2 (Maurice Ravel).

  Dilluns 26 d’abril a l’Auditori (19.30h), la formació nterpretarà “Cantate Mariae”, dedicat a la Confraria de la Mare de Déu del Lledó. El programa titulat “Rituals” inclou obres com Poème du feu (Ida Gotkovski), Dithyrambos (Chang Su-Koh), Come Sunday (Omar Thomas), Nit al mont pelat (Modest Mussorgski).

  Més endavant, el 16 de maig, a l’Auditori (18.30 hores), tindrà lloc el concert emmarcat en el Festival Ensems de Música Contemporània, amb col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura (IVC). La Banda Municipal, dirigida per Marcel Ortega i Martí, interpretarà les obres Allegro barbaro (Béla Bartók), Tribal elements (José Miguel Fayos Jordán), Oiseaux exotiques (Olivier Messiaen) i Dragon rhyme (Chen Yi) en el marc del programa titulat “Cruïlles”.

  Per tancar aquesta programació semestreal, la banda dirigida per Ortega i Martí, recuperarà el programa ‘Ars gratia artis’ per al 30 de maig a les (18.30 hores, a l’Auditori de Castelló). Interpretarà la Simfonia per a banda (Amilcare Ponchielli), Octet (Igor Stravinski) Variations on a Korean folk song (John Barnes-Chance) i Tristany i Isolda: Preludi i Mort d’Amor (Richard Wagner). Aquest concert planteja el debat sobre si s’ha de valorar l’art més enllà dels beneficis econòmics o de l’impacte social.

  Queda pendent la programació del concert del Quintet format pels músics de la formació, Jordi Rocher (flauta), Mónica Camacho (oboè), Manuel Arnau (clarinet), Juan Luis Carratalà (fagot) i Vicent Talamantes (trompa), els quals tocaran, previsiblement, al Raval.

  COMPARTIR