La campanya ‘Clean up the world’ arriba enguany a l’entorn natural de la ciutat esportiva Guillermo Amor

1488

Per cinqué any consecutiu, l’Ajuntament de Benidorm i el Consell Veïnal s’han adherit a la campanya ‘Clean up the world’, ‘A netejar el món’, una jornada de neteja comunitària de l’entorn natural que en aquesta ocasió es desenvoluparà aquest divendres, 20 de setembre, en “la pineda situada al costat de la pista d’atletisme de la Ciutat Esportiva Guillermo Amor”, segons ha informat la regidor de Participació Ciutadana, Ana Pellicer, durant la presentació de la iniciativa. Una presentació en la qual també han participat els regidors de Medi Ambient i Neteja Viària, Mónica Gómez i José Ramón González de Zárate, i la vicepresidenta primera del Consell Veïnal, Teresa Garrido.

Pellicer ha recordat que des de 2015 Benidorm participa d’aquesta iniciativa “impulsada per l’Organització de les Nacions Unides, en la qual anualment participen més de 35 milions de persones de 130 països i que planteja realitzar accions comunitàries en pro del medi ambient”. En aquests anys s’ha procedit “a la neteja d’espais verds situats molt prop de la trama urbana, com la zona boscosa del barranc de l’*Aigüera, la pineda situada al costat del que hui és el Parc de la *Séquia *Mare, la nostra illa, l’accés al Parc Natural de la Serra *Gelada o la zona del *Moralet”.

Referent a això, la titular de Medi Ambient ha agregat que “en molts casos aquesta actuació de neteja comunitària ha anat acompanyada de la recuperació d’aquests espais per a posar-los a la disposició de la ciutadania”, com “així ha succeït amb l’entorn del que hui és el Parc de la Séquia Mare i amb el terreny més pròxim a l’estació del TRAM, habilitat com a aparcament dissuasiu”.

En aquesta ocasió, “la zona proposada és una de les entrades al Moralet, una zona de verd cada vegada més transitada pels veïns de Benidorm i que aquest govern vol convertir al llarg d’aquesta legislatura en un gran parc periurbà”, ha indicat Gómez. A més, en aquesta mateixa zona es localitza l’antic traçat del ‘trenet’ que l’Ajuntament de Benidorm ha demanat a Conselleria que es reconvertisca en Via Verda.

Encara que l’acció de ‘A netejar el món’ es desenvoluparà el divendres entre les 09.30 i les 12.30 hores, el regidor de Neteja Viària ha assenyalat que “portem dues setmanes treballant en El *Moralet”, fonamentalment en “la zona més apartada” de la trama urbana, retirant estris i enderrocs que pel que sembla han sigut abocats recentment.

De Zárate ha explicat que des de la Regidoria de Neteja Viària, al costat de les concessionàries FCC i Actua, es donarà suport logístic a aquesta jornada de ‘Clean up the world’ facilitant els mitjans tècnics i humans necessaris per a la recollida i trasllat dels residus per al seu posterior reciclatge.

Pellicer, per part seua, ha destacat que any a any aquesta campanya “ha anat guanyant adhesions i cada vegada són més els col·lectius i entitats locals que se sumen a ella”. Així, enguany, a més de l’Ajuntament de Benidorm i del Consell Veïnal, participen de la iniciativa *AERBECO, *ASMIBE, *Aspanion, Creu Roja, l’Associació Doble Amor, Ulpia Traiana, la Policia Local i l’Associació Sociocultural de la Policia Local. “Algunes d’aquestes entitats –ha afegit- ja han participat en edicions anteriors d’aquesta campanya, mentre que unes altres ho fan per primera vegada”.

Des del Consell Veïnal, la seua vicepresidenta primera ha animat “a tota la ciutadania a participar activament d’aquesta iniciativa” i “netejar les nostres zones verdes” en una acció que també persegueix “conscienciar sobre la importància de mantindre net el nostre entorn”.

COMPARTIR