La campanya Peix del Grau per a gent gran arriba a la seua recta final amb gran èxit de participació

1150

Un total de 537 majors de 30 associacions de Castelló han visitat la llotja, el port pesquer i el museu de la mar en el marc de la campanya Peix del Grau duta a terme per la Regidoria de Consum, en col·laboració amb la Confraria de Sant Pere, durant els primers mesos de l’any, segons les dades oferides avui per l’edil Mary Carmen Ribera en el transcurs de la ultima jornada que ha tingut lloc aquesta vesprada.

Ribera ha destacat que “aquesta edició exclusiva per a la gent gran ha sigut un èxit de participació, per tant hem aconseguit l’objectiu de l’activitat que consisteix a promocionar entre la ciutadania el consum de peix del Grau i el seu coneixement”.

De fet, aquest mateix programa de visites guiades també s’organitza per a escolars durant el curs lectiu i en tots dos casos l’activitat permet veure una subhasta de peix en directe, degustar peix fresc de temporada, conèixer un audiovisual sobre l’ofici de la pesca i l’evolució del port pesquer i descobrir el museu de la mar, així com les diferent arts i modalitats de pesca.

La regidora ha mostrat la seua enorme satisfacció pel desenvolupament d’aquesta última campanya en la qual “han participat la gran majoria d’associacions de majors de la ciutat i ha servit per a acostar les arts marineres, veure com es descarreguen les caixes de peix fresc i se subhasten sorells, neros, llucets, polps, galeres, verats, corvines i altres espècies de les nostres aigües”.

Ribera ha manifestat que amb aquesta acció “tractem de posar en valor el peix del nostre port pesquer, tant per la seua qualitat i frescor com per la seua diversitat, alguna cosa que només es pot aconseguir des del coneixement”. Així mateix, ha ressaltat que l’ofici de la pesca, malgrat la seua proximitat, “és un desconegut per a molts castellonencs per açò des de la Regidoria de Consum apostem fermament en aquest programa d’acostament i coneixement del treball que es realitza en el nostre port pesquer cada dia”.

COMPARTIR