La construcció del carril bici de Primat Reig s’executarà amb una inversió de 464.000 euros

1423
VALENCIA 2019-09-13 RdP JGL.

La Junta de Govern Local ha aprovat hui la proposta del Servei de Contractació per a l’adjudicació de la construcció del carril-bici de l’avinguda del Primat Reig, una nova aportació fonamental a tota la xarxa d’infraestructures ciclistes de la ciutat. Així ho ha anunciat el portaveu i vicealcalde, Sergi Campillo, al final de la reunió de la Junta de Govern.

L’actuació compta amb un pressupost de 464.243,92 euros, i la Junta ha aprovat realitzar el requeriment previ a l’adjudicació del contracte de construcció d’este carril bici. Tal com ha explicat el delegat, finalment l’empresa que havia presentat l’oferta més avantatjosa l’ha retirada, per la qual cosa es requerix la següent empresa licitadora, Pavasal, perquè presente la documentació pertinent.

Campillo ha subratllat la importància de continuar connectant tota la xarxa de carrils bici de la ciutat que, ha assegurat, «estava molt dispersa i molt desconnectada quan arribàrem al Govern municipal, la qual cosa provocava que molts usuaris de la bici no se sentiren segurs a l’hora d’utilitzar-la com a mitjà de transport urbà». «Tota esta interconnexió que hem fet està nucleada al voltant de l’Anell Ciclista de València –ha destacat el portaveu i vicealcalde- una infraestructura modèlica, que s’estudia en nombroses ciutats i que ha afavorit el creixement exponencial dels usuaris de la bicicleta a la ciutat: ara la gent se sent segura per a fer ús d’este vehicle i, a més, hem aconseguit baixar de les voreres a les bicis, gràcies a que ara tenim carrils bici segregats del trànsit ».

Durant la reunió de la Junta de Govern Local s’ha aprovat l’ordenança municipal que, ha subratllat el regidor, blinda per primera vegada el servici gratuït de teleassistència per a les persones majors, un dels servicis socials més importants que presta el Consistori, tant pel nombre de beneficiaris com per l’import econòmic que suposa. El nou text, ha afegit el portaveu, amplia l’atenció a poblacions que abans no tenien accés, i dona cobertura també a persones amb diversitat funcional, que abans n’estaven excloses. De fet, un de les línies principals d’esta ordenança és que a partir d’ara podran ser destinatàries del servei de teleassistència a més de les persones majors de 65 anys, les persones amb diversitat funcional de 18 anys o empadronats en el municipi de València que, tot i amb les necessitats bàsiques cobertes d’habitatge, alimentació, higiene personal i domicili, viuen a soles o amb altres persones d’idèntiques característiques d’edat o diversitat funcional.

NOU CONTRACTE DE MANTENIMENT D’EDIFICIS MUNICIPALS

També ha aprovat la Junta de Govern el nou contracte de manteniment i conservació dels edificis i instal·lacions municipals, que incrementa el seu pressupost d’adjudicació en un 13,99 per cent respecte al contracte anterior, i supera els 7,7 milions d’euros. Les clàusules d’esta nova proposta preveuen una reserva pressupostària per a treballs de manteniment que requeriran inversió, fins a un import màxim de 400.000 euros.

El nou contracte inclou tota una sèrie de clàusules tècniques, mediambientals i socials impulsades per l’Ajuntament, així com nombroses millores: afig la prestació d’un servici de manteniment dels sistemes de vigilància de la Policia Local, la realització de treballs de jardineria com podes i replantats, el manteniment dels sistemes audiovisuals dels museus, la millora anual de l’eficiència energètica de la il·luminació dels centres objecte d’este contracte (amb mesures com la substitució de lluminàries convencionals per altres de tecnologia LED), es millora també l’eficiència energètica dels equips de climatització i calefacció, així com els manteniments correctius dels sistemes d’il·luminació d’emergència i de sistemes de seguretat i vigilància.

Finalment, Sergi Campillo ha informat sobre l’aprovació de quatre convenis de col·laboració per part de la Junta de Govern Local per a l’impuls d’activitats de caràcter social i cultural: una col·laboració amb la Universitat de València per un import de 75.000 euros anuals (per un màxim de quatre anualitats); un acord amb l’Associació Amics del Corpus per import de 7.500 euros; un tercer amb l’Associació de Celíacs de València per a facilitar en anàlisis de productes a través del Laboratori Municipal. I, finalment, s’ha acordat un conveni amb la Junta Central Vicentina, per valor de 53.000 euros, en el marc de la commemoració del sisé centenari de la mort de Sant Vicent Ferrer, per a la rehabilitació de la casa natalícia del sant, una figura «d’importància també històrica i política de primera magnitud», en paraules de l’edil.

SOLIDARITAT AMB ELS MUNICIPIS AFECTATS PER LA GOTA FREDA

El portaveu i vicealcalde Sergi Campillo ha expressat també, en nom del govern municipal i de l’Ajuntament «l’afecte i la solidaritat amb els municipis i comarques que estan patint les gravíssimes conseqüències del temporal, especialment comarques com el Baix Segura, que ha patit el desbordament del riu Segura, o les comarques centrals». Campillo ha realitzat una crida a la prudència ciutadana i ha recomanat al veïnat estar molt atents a la informació que es difonga a través d’Emergències de la Generalitat, AEMET i el propi Ajuntament.

COMPARTIR