La Copa Davis es jugarà a València

1103

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha assegurat que “l’equip espanyol tindrà el suport d’una gran afició i un escenari immillorable per a seguir endavant a la Copa Davis” durant la presentació de l’eliminatòria de quarts de final que enfrontarà a Espanya i Alemanya entre el 6 i el 8 d’abril en la Plaça de Bous de València.

Rodríguez ha posat en valor les condicions del recinte, un Bé d’Interès Cultural patrimoni de la Diputació i que la corporació ha cedit per a albergar els quarts de final de la Copa Davis. “La Plaça de Bous és una icona cultural, social i turística de València i la seua província, un marc històric que acull fires i festes de col·lectius socials, esdeveniments empresarials, grans concerts musicals i exposicions permanents”, ha explicat el president, que ha celebrat l’arribada d’un “espectacle esportiu de nivell mundial com la Copa Davis, que completa l’oferta d’una plaça per a totes i tots”.

La cessió de la Plaça de Bous a la Federació Espanyola de Tennis està valorada en prop de 150.000 euros, inclosos el subministrament elèctric i la neteja del recinte. “Des que vam conéixer la possibilitat que València albergara aquesta cita esportiva internacional no vam tenir cap dubte que posaríem els nostres mitjans a l’abast de la Federació per a fer-ho possible”, ha afirmat Rodríguez, que està convençut que “les 11.000 persones que ompliran la plaça per a animar a l’equip espanyol de la Davis seran decisives a l’hora d’obtenir la classificació”.

Suma d’institucions

El president de la Diputació ha destacat, en l’acte d’aquest dijous en el Palau de la Generalitat, acompanyat pel president del Consell, Ximo Puig, l’alcalde de València, Joan Ribó, i el president de la Federació Espanyola de Tennis, Miguel Díaz, que “la suma d’institucions torna a fer possible aconseguir reptes tan importants per a la província com és aquesta Copa Davis”.

Precisament en la prèvia d’aquest acte de presentació de l’eliminatòria de la Davis a València, les tres institucions implicades en l’esdeveniment, la Generalitat, la Diputació i l’Ajuntament, es reunien amb els responsables de la Federació Espanyola de Tennis per a ultimar els detalls d’una cita esportiva que començarà a prendre forma en la Plaça de Bous a partir del 20 de març. Jorge Rodríguez ha assistit a aquesta trobada al costat del diputat d’Hisenda i responsable de la plaça de bous, Toni Gaspar, i la diputada d’Esports, Isabel García.

Rodríguez ha agraït el treball dels diputats i ha manifestat que “aquesta és una Diputació que està amb l’esport, molt especialment amb el de base i el femení, en el qual l’àrea que dirigeix Isabel García centra els seus esforços, però també l’esport d’elit que vertebra el territori i dóna a conéixer el nostre patrimoni i els nostres recursos turístics al món”.

La Plaça de Bous de València és una construcció neoclàssica de mitjan el segle XIX, obra de l’arquitecte Sebastián Monleón. Inspirada en l’arquitectura civil romana, alberga el museu més visitat de la ciutat i és un dels BIC’s que formen part de les rutes turístiques de la capital. Amb l’impuls al vessant social de la plaça de l’actual equip de govern provincial, el recinte del carrer Xàtiva s’ha convertit en aparador de la gastronomia i artesania de les comarques valencianes; escenari de concerts com els de Sabina, Ricky Martin i Alejandro Sanz, entre molts d’altres; quadrilàter de pressing catch; circuit de freestyle i ara pista de tennis.

COMPARTIR