La Diputació activa el dispositiu provincial d’emergències per a previndre els efectes de la gota freda

502

La Diputació de Castelló ha preparat el dispositiu provincial d’emergències per als pròxims dies sobre la base de les previsions de l’Agència Estatal de Meteorologia i l’activació de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a Emergències de la preemergència nivell roig per temporal de pluges en el nord de la província i taronja en la resta. Així, el Consorci Provincial de Bombers està preparat per a intervindre de forma immediata davant qualsevol incidència derivada d’aquesta situació.

El diputat provincial de Bombers, Luis Rubio, ha explicat que “per a intervindre davant qualsevol possible episodi de fortes precipitacions amb inundacions, el departament de Bombers de la Diputació té operatius els quatre parcs professionals situats a Benicarló, Orpesa, Nules i Sogorb i els cinc parcs de bombers voluntaris d’Onda, Llucena, Benassal, Morella i Atzeneta del Maestrat”.

Són un total de 26 camions autobombes donats suport per 52 equips d’acovardisca dividits en 10 electrobombas, 34 motobombas i 8 turbobombas. Entre les electrobombas es compta amb 2 bombes de buidatge d’aigua de gran cabal i 1 especial per a acovardisca de sòlids i fangs.

D’altra banda també es compta amb altres 15 camions autobomba corresponents a les Unitats de Bombers Forestals de la Generalitat assignades al Consorci de Castelló. No obstant això, el diputat ha posat l’accent que “tenim tot el dispositiu preparat i l’activació de recursos s’ampliarà conforme es necessite”.

I és que el Consorci Provincial de Bombers de Castelló (CPBC) disposa d’un ampli dispositiu en tota la província preparat per a ser activat de forma immediata en cas de ser necessari. L’activació de recursos es realitzarà gradualment sobre la base de les necessitats puntuals de cada moment i cada zona determinades per l’evolució de la situació.

Rubio ha posat en valor “la qualitat de tot el personal del Consorci, que garanteix la resposta més eficaç per a la seguretat dels ciutadans de la província, en aquest cas contra els efectes d’inundacions, i en qualsevol emergència que requerisca dels seus serveis”.

Equips especialitzats
Al costat de tot aquest dispositiu, el Consorci de Bombers té també activades la URM (Unitat de Rescat en Muntanya) i la URA ( Unitat de Rescat Aquàtic) amb efectius distribuïts en els 4 parcs de bombers professionals.
La URA (Unitat de Rescat Aquàtic) disposa d’un vehicle remolque dotat amb una embarcació pneumàtica de rescat i la resta de material necessari per a atendre qualsevol rescat en terra o mar.
A més en la Unitat de Rescat Aquàtic es compta amb:
– 2 embarcacions zodiac de rescat en baix calat
– 3 motos aquàtiques de rescat
– 5 pots de rescat en zones d’aigua estancada
– 3 embarcacions *semirrígidas *bimotor de 10 metres per a rescat marítim amb base en els ports de Benicarló, Oropesa i Borriana.
Estan també activades 3 unitats de voluntaris de Protecció Civil de Diputació de Castelló per a realitzar rutes preventives en tota la província, i estarà disponible la Unitat Logística de Protecció Civil per a actuar de forma immediata com a suport logístic al dispositiu de bombers. També estarà operativa la Unitat de Maquinària i Logística del *CPBC, amb 3 pales carregadores i una mixta.

Consells per a la població

Des del Consorci Provincial de Bombers de Castelló es vol insistir a la ciutadania en general perquè, de no ser estrictament necessari, s’evite circular per carretera. En cas de fer-ho, en cap concepte s’han de travessar zones inundades, ni llits de rius i barrancs encara que es crea poder fer-ho.
També és important evitar programar activitats a la muntanya especialment en zones pròximes a llits de rius i barrancs.
En l’habitatge és important revisar les canalitzacions i baixants d’aigua, així com assegurara que els desguassos de terrasses exteriors estan nets per a evitar acumulacions d’aigua

Nota: És important insistir que és necessari informar-se de les actualitzacions meteorològiques i activació de preemergències o emergències a través de Aemet i GVA112. En cas de situacions d’emergència telefonar al 112. Des del Centre Provincial de Coordinació del CPBC, es gestionarà ,en coordinació amb la AVSRE (Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a Emergències) i la resta d’administracions implicades, tot el dispositiu d’actuació del departament de Bombers de la Diputació de Castelló.

COMPARTIR