La Diputació activa la creació d’espais per a emprenedors als pobles més xicotets amb #Repoblem

443

La Diputació de Castelló ha activat ja el procés per a la creació de nous espais per a emprenedors als pobles més xicotets de la província com a part del seu programa estratègic #*Repoblem per a revertir la situació de despoblació que afecta a bona part de l’interior de la província. Així, els ajuntaments de menys de 5.000 habitants poden presentar les seues sol·licituds fins al pròxim 18 de juny després de la publicació el 18 de maig en el Butlletí Oficial de la Província (BOP). L’objectiu d’aquesta iniciativa del Govern Provincial és el d’aconseguir un impacte social i econòmic molt positiu per als pobles amb menys recursos a través de l’atracció d’emprenedors que inicien els seus negocis i empreses que cresquen als pobles.

El diputat provincial de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha asegurat que “si volem que més gent viva als pobles crear ocupació i oportunitats econòmiques en ells és fonamental. Aquests espais per a l’emprenedoria afavoreixen precisament la fixació del talent en el territori rural, la creació de noves oportunitats laborals i la seua dinamització. Amb aquests espais per a l’emprenedoria crearem vivers de noves oportunitats laborals i empresarials”.

En aqueix sentit, ha assegurat que “tenim clar que una manera de fixar el talent i la població en el territori rural és crear oportunitats, és creure en una nova ruralitat que no haja de pensar necessàriament en l’agricultura o la ramaderia, sinó que puga pensar en el talent, les noves tecnologies i la capacitat que el treball a distància ofereix perquè un puga viure als pobles encara que tinga la seua activitat professional vinculada a qualsevol part del món. Amb aqueixa premissa el Govern Provincial donarà suport al fet que els nostres pobles i ciutats siguen pioners a nivell global”.

Cal assenyalar que a través d’aquestes instal·lacions la Diputació també garantirà que tots els recursos que manté actius per al foment de l’ocupació a través dels seus cinc Centres Cedeixes a l’interior (Sogorb, Morella, Llucena, Vall d´Alba i Albocàsser) arriben a beneficiar encara més a persones residents en el medi rural, motivant la generació de noves empreses a l’interior. Actualment les activitats que manté la Diputació com a part de la seua Estratègia Provincial per al Foment de l’Ocupació, l’Emprenedoria i la Promoció Econòmica aconsegueixen beneficiar a més de 900 emprenedors de tota la província cada any.

Foment de la igualtat d’oportunitats en tota la província
Cal tindre en compte que la promoció de la igualtat d’oportunitats entre tot el territori provincial per part de la Diputació subjau en aquesta convocatòria que permetrà una dinamització del territori i contribuirà a reduir les diferències entre l’interior i la costa de la província i treballant contra la despoblació que pateix l’interior.

“Defensem la igualtat d’oportunitats de tots els castellonencs, visquen on visquen. A través de *Repoblem dotem als pobles de més recursos acostant aqueixa igualtat d’oportunitats perquè cada dia siguen més els ciutadans que decideixen desenvolupar el seu projecte de vida en un poble. La qualitat de vida que es té en un xicotet municipi de la província ha d’anar acompanyada d’oportunitats laborals, i en això incideix aquesta iniciativa”, ha assenyalat el diputat.

Cal assenyalar que les ajudes, de fins a 30.000 euros per municipi per a finançar el 100% de l’adequació d’aquests espais per a emprenedors, es destinaran a la creació de llocs per a la seua cessió a emprenedors, com per exemple vivers d’empreses o espais *co-*working. El pressupost inicial per a començar aquesta actuació serà de 120.000 euros.

*Repoblem, una prioritat per a la Diputació
Des de la Diputació, aquesta iniciativa que dona resposta a la necessitat de generar noves oportunitats laborals en l’entorn rural es considera com una de les mesures fonamentals a implementar per a afavorir que la població romanga en les zones rurals d’origen i que pot contribuir a frenar l’èxode de població de l’interior.

La Diputació de Castelló manté moltes altres mesures per a tractar de contrarestar la despoblació de l’interior com una de les seues actuacions més prioritàries. Així, el Govern Provincial suma aquesta iniciativa a altres recursos que ja ha posat en marxa contra la despoblació rural i que han tingut molt bon acolliment com són els *escoles *matineres en centres educatius i les Unitats Respira (Unitats de Respir Familiar) per a la cura de dia de persones majors dependents, també les ajudes a la natalitat per a municipis de menys de 1.000 habitants o el transport rural amb finalitats metges per a les persones majors que resideixen en municipis de menys de 5.000 habitants.

COMPARTIR