La Diputació actuarà com a altaveu dels municipis dels Ports

3215
José Martí es reuneix amb alcaldes, alcaldesses, i regidors

El president José Martí es reuneix amb alcaldes, alcaldesses, i regidors de la Mata, Portell, Morella, la Todolella i Cinctorres, i el president de la *Mancomunitat dels Ports, els qui li han transmés la seua preocupació per la possible afecció paisatgística i sobre les persones.

El president de la Diputació, José Martí, i el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, s’han reunit hui en La Mata amb els alcaldes de les poblacions que resultarien afectades per la hipotètica construcció de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) dels parcs eòlics del Maestrazgo de Terol promoguda per l’empresa privada Forestalia “amb la intenció d’escoltar les seues inquietuds i preocupacions i traslladar-les a les instàncies oportunes perquè siguen tingudes en compte”. És una trobada que respon a la voluntat de la nova Diputació “d’estar al costat de les nostres alcaldesses i alcaldes i, més encara, quan es tracta de xicotets pobles d’interior, perquè és obvi que tenen més dificultats per a fer-se sentir”. Sobre aquest tema ha explicat que “encara que es tracta d’una matèria en la qual no tenim competències, volem ser altaveu de les persones que resideixen a la comarca”.

Martí ha analitzat l’afecció en la zona d’aquesta hipotètica futura línia en la trobada de treball que ha mantingut amb alcaldesses, alcaldes i regidors de la Mata, Portell, Morella, la Todolella i Cinctorres, i el president de la Mancomunitat dels Ports, Blai Peñarroya. Els edils han advertit que no sols temen afeccions sobre el paisatge, sinó també sobre les persones, ja que tal com està dissenyada la línia passaria a 50 metres de distància d’alguns habitatges.

En representació del grup d’alcaldes assistents a a el reunió, ha pres la paraula el primer edil de la Mata, Jorge Royo, qui ha agraït la visita del president de la Diputació “perquè sempre que l’hem necessitat, hem tingut el seu suport”. Un agraïment que ha fet extensiu a la resta d’institucions valencianes “perquè resulta molt important sentir-se recolzat en un cas com aquest, en el qual una empresa programa passar les seues línies elèctriques tan prop del poble”.

José Martí ha explicat que el cas de la MAT de Forestalia és diferent a l’impulsat per Xarxa Elèctrica Espanyola, “que és un projecte estratègic que ja està molt avançat, sobre el que em consta que s’estan contestant les al·legacions realitzades pels ajuntaments, havent-se admés en molts casos els canvis de traçat sol·licitats”.

COMPARTIR