La Diputació aprovarà 2,4 milions d’inversió com a gran impuls al potencial del patrimoni cultural per als pobles

857

El Ple de la Diputació aprovarà dimarts que ve la inversió enguany de 2,4 milions d’euros com a gran impuls al potencial del patrimoni cultural per als pobles, coincidint enguany amb la commemoració de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural. Amb aquesta gran aportació a les ajudes per a la protecció, conservació o recuperació sobre béns de patrimoni cultural i la seua posada en valor cofinançades pel programa operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana i amb els projectes ja aprovats per Generalitat, el Govern Provincial donarà un important impuls al potencial que té el patrimoni cultural per a generar noves oportunitats als pobles de la província. És aquesta una actuació estratègica que realitza amb importants línies de treball amb els ajuntaments amb una inversió de més de 10 milions d’euros des de l’any 2011.

Amb aquestes ajudes la Diputació torna a prioritzar el suport a les zones menys poblades i amb menys recursos de la província doncs, tal com ha explicat el president Javier Moliner, “encara que ajudarem a tots els ajuntaments receptors d’aquestes ajudes europees, ho farem amb criteri poblacional amb un major percentatge d’aportació a aquells municipis amb menys habitants i recursos, sufragant fins al 95% de la part que han de posar els ajuntaments de menys de mil habitants”.

Amb això, assegura el president “garantim que per molt xicotet que siga el poble puga dur a terme importants actuacions de restauració i posada en valor al seu patrimoni que l’ajudarà a millorar les seues oportunitats de desenvolupament turístic i econòmic i puga aprofitar d’aquesta manera els recursos que posa a disposició la Unió Europea”, donant resposta així a una de les peticions més demandades pels ajuntaments de la província respecte a aquest tema.

Escolta activa a Ajuntaments i col·laboració entre administracions

Amb aquesta actuació, el Govern Provincial liderat per Javier Moliner torna a donar mostra de dues de les seues claus de gestió: l’escolta activa diària que realitza amb els 135 ajuntaments de la província i la col·laboració que duu a terme amb totes les administracions, en aquest cas els ajuntaments i Generalitat, a l’hora de dur a terme importants iniciatives en benefici de la millora de les oportunitats i els serveis dels municipis castellonencs.

Una aposta per la recuperació patrimonial com a impuls a la creació de més i millors oportunitats que es contextualitza a més l’any Europeu del Patrimoni Cultural.

Moliner ha assegurat que “la suma de esforços de totes les administracions cap a un objectiu comú permetrà dur a terme importants actuacions de cura i posada en valor del patrimoni per a un millor futur dels pobles de Castelló. Des del Govern Provincial mantenim en la divulgació, cura i posada en valor del patrimoni un important eix d’actuació perquè estem convençuts que en això resideixen moltes de les oportunitats de futur dels nostres pobles, no solament per a la millora de vida dels seus ciutadans sinó per a dinamitzar-los turísticament i continuar generant més ocupació i riquesa”.

Més Europa per a una millor província de Castelló

La posada en valor del patrimoni provincial com a oportunitat de desenvolupament és una via de treball estratègica de la Diputació d’acord als objectius marcats també per la Unió Europea en aquest 2018 com a Any Europeu del Patrimoni.

Tal com ha destacat Moliner, “la Diputació se suma a la commemoració de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural i ajudarem al fet que ni un només euro que Europa posa a la disposició dels pobles es quede pel camí. No volem que cap recurs procedent d’Europa es quede sense invertir pel fet que les actuacions només es puguen finançar al 50%”.

És per això que la Diputació treballa en la recuperació i posada en valor de l’enorme potencial patrimonial de la província, que compta amb 300 monuments declarats Bé d’Interés Cultural i desenes de tradicions ancestrals que els castellonencs han sabut mantindre.

COMPARTIR