La Diputació d’Alacant presenta la doble vessant artístic de Diego Zambrano amb l’exposició de 30 pintures

1556

La Diputació d’Alacant ha presentat este matí “Ambivalència II”, una mostra que arreplega 30 peces realitzades per Diego Zambrano. El diputat de Cultura, Cèsar August Asencio, ha presentat esta nova proposta que es podrà visitar en la Sala d’Exposicions del Palau Provincial fins al pròxim 10 de febrer.

El diputat ha destacat el nivell i la qualitat del projecte. “Es tracta d’una col·lecció d’una gran riquesa cromàtica, molt atractiva i original, que reflectix perfectament la dualitat d’este artista. Des del Govern Provincial mantenim la línia d’impulsar, promocionar i difondre la cultura de tots els alacantins i a tots els racons de la província”. Asencio ha estat acompanyat durant la presentació pel propi pintor, així com per Juan Antonio Monllor, president de la Casa Museu Fernando Sòria de Sant Joan.

Zambrano, natural de Tetuan (El Marroc) i establint a Alacant des de 1964, és un pintor que ha desenrotllat dos vessants al llarg de la seua trajectòria, la figurativa i l’abstracta, esta última davall el pseudònim de Didacus Didat. Assentat en el panorama alacantí per la seua obra pictòrica i també pel seu activisme literari, especialment centrat en la poesia, és una figura molt reconeguda en l’àmbit artístic provincial.

En esta ocasió, l’artista ha plantejat una original proposta que es desplega en els seus dos estils artístics, representant un diàleg entre la seua obra gestual i lírica i l’abstracta i expressionista, la qual firma amb el seu pseudònim Didacus Didat i es basa en l’una tècnica depurada en la línia i en la combinació del color com a constructor de la pròpia obra. Amb les seues pintures l’espectador té la sensació de submergir-se en eixos dos mons oposats: les aquarel·les marroquines i com oferix d’abstracte una especial sensibilitat al sentit de l’esperit que té el colorit de les seues obres. El treball i la pròpia formació d’este artista avalen els seus sòlids coneixements tècnics i la seua destresa en el procés d’experimentació amb els traços i els colors.

COMPARTIR