La Diputació de Castelló aposta pels artistes emergents en la nova política cultural a Castelló

730

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, i la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, han participat aquesta tarda en la inauguració de la nova temporada de la Sala San Miguel de la Fundació Caixa Castelló, on han obert les seves portes, fins al 9 de novembre, les exposicions de fotografia “Too Much Art Will Kill You”, del col·leccionista Juan Redón, i “Al mig 101”, del castellonenc Miguel Ángel Cruzado.

José Martí, que ha estat acompanyat pel president de la Fundació Caixa Castelló, Juan Antonio Llopis; la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, i la vicerectora de Cultura de l’UJI, Carmen Lázaro, ha volgut destacar el necessari paper que ha d’exercir la Diputació de Castelló en “la promoció de la cultura i en la cerca de nous valors” per a aconseguir que la província sigui un referent nacional. “Potser és desconegut per a molts que la Diputació de Castelló va apostar per la transgressió i la renovació a principis del segle XX, perquè si algú no hagués donat suport i becat a alumnes pioners a millorar els seus estudis artístics, avui potser no tindríem a Porcar o a Gimeno Barón”, ressalta Martí, qui destaca que “el que va ser en el seu moment innovació, avui és tradició”.

Per al president de la Diputació, una de les obligacions de les institucions públiques “deu ser servir de trampolí per als quals algun dia seran talents reconeguts i que ens donaran orgull de província”. En aquest sentit, José Martí considera necessari desprendre’s de complexos i avançar cap a la modernitat. “Estem en una província petita, però això no significa que hàgim de fer coses petites. Hem de fer un esforç per ser grans, per aconseguir que Castelló es converteixi en referència pel suport sense discussió al talent i a l’excel·lència”.

Per part seva, la diputada provincial, Ruth Sanz, considera necessari buscar projectes culturals i figures emergents “per a donar-li una major visibilitat a la potencialitat de la província en el món cultural”. Per a la diputada, “cal ser capaces de seduir a tot els públics, especialment als joves, amb propostes que els atreguin, perquè la cultura sigui part del seu dia a dia”. Ruth Sanz, en aquesta línia, recalca que “cal estar en el present mirant al futur, però sense oblidar-nos per descomptat del nostre passat”.

Pel que respecta a l’acte d’aquesta tarda, dues són les exposicions que han obert les portes a la Sala San Miguel. En l’espai de “La Sacristía” s’ha presentat “Too Much Art Will Kill You”, en el qual el col·leccionista Juan Redón, amb el qual la Fundació Caixa Castelló manté ja una relació de col·laboració, ha seleccionat catorze obres de les més de quatre-centes que componen la seva col·lecció de fotografia amb destacats exemples d’obres dels prestigiosos fotògrafs Juan Pablo Ballester, Jake and Dinos Chapman, Carles Congost, Wolfgang Tillmans, Anderson & Low, Jeff Burton, Jean-Paul Goude, Nicolai Howalt, Joan Morey, Paco i Manolo, Terry Richardson, Miguel Trillo i David Trullo.

D’altra banda, a la sala d’exposicions el fotògraf castellonenc Miguel Ángel Cruzado presenta “Al mig 101”, en la qual es realitza un viatge íntim cap als interiors d’una vella casa familiar ja inhabitada, interiors que van ser i ja no són. Un projecte que li ha merescut ser distingit amb el premi nacional de fotografia “Lux d’or” en arquitectura i interiorisme de l’Associació de Fotògrafs Professionals d’Espanya en 2018

COMPARTIR