La Diputació de Castelló dignifica la plaça de la Molineta d’Almassora amb ceràmica local

663

Almassora ha presentat aquest matí el resultat de les obres del projecte guanyador del primer concurs d’ús de ceràmica en actuacions de regeneració urbana i que, amb el patrocini de la Diputació de Castelló, ha renovat per complet l’entrada sud de la vila. Es tracta de la plaça de la Molineta, una àrea històricament degradada i ara reconvertida en un espai polivalent de 2.000 metres quadrats per a l’ús de les persones.
El president de la Diputació, José Martí, i el diputat de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet, acompanyats per l’alcaldessa de la localitat, Merche Galí, han visitat la zona per a conéixer els detalls de la intervenció, que ha comptat amb una inversió de 150.000 euros a càrrec de la corporació provincial i en el que s’ha fet ús de ceràmica produïda al municipi.
L’actuació ha comportat la construcció d’una zona d’estacionament i d’un espai d’oci que compta amb un rellotge solar imprés en ceràmica i d’un gran finestral també ceràmica que emmarca l’horta d’Almassora i les muntanyes d’Espadà. En tot moment, ha explicat l’alcaldessa, s’ha respectat l’entorn i no s’ha retirat l’arbrat prèviament existent. “Era molt important per a nosaltres dignificar completament aquesta zona que molta gent transita a diari perquè és la nostra connexió natural amb el riu i que ens porta, a través de la via verda, cap a paratges tan simbòlics que el de la desembocadura del Millars o el de Santa Quitèria”.
José Martí ha qualificat “d’un gran encert” la iniciativa i ha destacat que és amb actuacions com aquesta “quan podem vore les grans possibilitats que ofereix la nostra indústria i la nostra ceràmica i que deu obrir-se a àmbits com el de l’urbanisme”. Al respecte, Huguet ha afegit que aquesta es tractarà d’una de les línies a seguir pel seu departament per a aquest any 2020: “Anem a apostar per incrementar l’ús del taulell en actuacions urbanes, per això anem a incrementar la dotació pressupostària dels premis fins als 400.000 euros, 40.000 més que l’any passat”. Cal dir que aquesta quantitat es reparteix en dos projectes.
El president Martí ha explicat que la setmana que ve es presentarà la tercera edició d’aquest concurs en el marc de la Fira Cevisama, on estarà present la Diputació per a posar en valor el treball dels pobles i de les empreses del sector ceràmic i per a oferir-los més visibilitat, tant nacional com internacionalmen

COMPARTIR