La Diputació de Castelló i Facsa col·laboren per a millorar la qualitat de l’aigua, residus i educació mediambiental

406

Reforçar la col·laboració entre la Diputació de Castelló i Facsa i seguir compromesos amb millorar els serveis que es donen als municipis de la província són dues dels objectius que s’ha marcat el president de la institució provincial, José Martí, després de la reunió mantinguda al costat del diputat provincial Santi Pérez amb el president de *Facsa, Enrique Gimeno, i el seu director general, José Claramonte,

Aquesta és la primera trobada que ha tingut Martí amb els empresaris de la província després d’assumir el càrrec el passat 28 de juny, destacant en aquest sentit el “gran treball que sempre ha realitzat *Facsa, una empresa amb gran arrelament a Castelló, en benefici dels ciutadans de la província”. Enrique Gimeno, per part seua, va mostrar tota la disposició de la companyia que presideix a continuar col·laborant amb la institució provincial, tant en el que és tema de depuració d’aigües com de manteniment d’instal·lacions, en tractament de residus i educació ambiental, entre altres projectes.

Un dels reptes que s’han marcat tant Martí com Gimeno en aquesta trobada és el de continuar avançant en l’atenció als pobles més xicotets de la província, que són sempre els que més necessitats tenen per la falta de recursos econòmics. Així mateix, es considera clau demanar més implicació als ciutadans perquè una major conscienciació ambiental, en assenyalar que la millora dels serveis i el tractament dels residus és un problema que concerneix a tots.

Un dels objectius de Diputació i *Facsa és continuar reforçant la seua activitat educativa en els col·legis de la província amb la finalitat de conscienciar als més xicotets en l’ús racional de l’aigua, amb motiu de la commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient.

En la d’enguany, celebrada el mes de juny passat, van participar més de 250 alumnes d’una desena de centres escolars situats en municipis de menys de 5.000 habitants. Aquestes trobades permeten realitzar diferents tallers, xarrades i activitats per a mostrar a l’alumnat com, a través de xicotets gestos, poden contribuir a cura d’aquest recurs, tant des del punt de vista de l’estalvi com des de la no contaminació.

Quant als municipis que van participar en la present edició de l’activitat, en aquesta ocasió es va formar a l’alumnat de Sot de Ferrer, Chóvar, Assuévar, Els Rosildos, Els Ibarsos, Serra d’En Galcerán, Cabanes, Les Useres, Les Coves de Vinromà, Vilafranca del Cid i La Salzadella.

COMPARTIR