La Diputació de Castelló i l’alcaldessa de Sant Mateu remarquen la importància de les capitals de comarca en el problema de la despoblació

482

El president de la Diputació, José Martí, i l’alcaldessa de Sant Mateu, Ana Besalduch, consideren que les administracions han d’ampliar els paràmetres que es tenen en compte a l’hora d’abordar la problemàtica de la despoblació. Entenen que és necessari contemplar les especificitats de cada municipi, incloses les dels pobles que són cap de comarca i que en moments puntuals poden arribar a guanyar una mica de població.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Sant Mateu ha explicat que aquesta localitat assumeix el cost de serveis públics bàsics per a usuaris de tota la comarca, citant a tall d’exemple que l’escola per a adults té 400 alumnes matriculats i l’escola infantil 50 xiquets i xiquetes.

Martí i Besalduch comparteixen la idea que “la prestació dels serveis públics centralitzats en Sant Mateo ajuda a frenar la pèrdua de població als pobles de voltant” i que “l’esforç econòmic que fa el seu ajuntament ha de ser tingut en compte i, d’alguna manera, compensat”.

COMPARTIR