La Diputació de Castelló mantindrà l’autobús pels alumnes de Montàn

989

La Diputació de Castelló assumirà el cost del transport dels estudiants de Montán perquè puguen assistir a l’institut de Segorbe tant en educació de Batxillerat com de Formació Professional després de suprimir-se el servici. El Govern Provincial atén així la petició de pares i de l’Ajuntament per a este curs escolar després de negar-se la Generalitat a fer-se càrrec, a pesar de ser la seua obligació.

Cal tindre en compte que són quatre estudiants els afectats per esta carència de servei que deixa sense línia de transport públic regular a estos estudiants en el tram des de Montán al Mas de Noguera (Caudiel) i que ha obligat els pares a cobrir este trajecte amb els inconvenients que això suposa. El Govern Provincial ha assumit este servici fins a final de curs per a tractar de garantir que Montán mantinga oportunitats de futur, difícils d’oferir si es posen traves a què els més jóvens puguen continuar vivint en el poble.

La diputada d’Acció Social, delegada del programa de la Diputació contra la despoblació Repoblem, Elena Vicente-Ruiz, s’ha reunit amb els pares i l’Ajuntament per a escoltar les seues reivindicacions en este municipi de l’Alt Millars, una de les comarques més afectades per la despoblació. Ho ha fet després de la veu d’alarma donada pels propis afectats després que la Generalitat els haja abandonat a la seua sort a pesar de tractar-se Montán d’un municipi amb risc de despoblació.

“Des de la Diputació de Castelló hem atés les queixes i sobretot els laments dels pares de quatre alumnes de Montán que han de desplaçar els seus fills fins a l’autobús més pròxim que els porta a l’institut a estudiar per la deixadesa de la Generalitat, que ha retallat el servei a principis de curs i ens pareix una situació lamentable. Si estem lluitant des de la Diputació per a frenar la despoblació en els municipis que tenen menys recursos, si estem fent molts projectes que van encaminats a fixar població en l’interior de Castelló, ens pareix que la situació d’estos estudiants és insostenible. Li demanem a la Generalitat que faça cas a les reivindicacions d’estos pares i que solucione el problema com més prompte millor, que és competència de la Generalitat garantir el transport d’estos xiquets fins al centre educatiu en què tenen que estudiar”.

“En eixe sentit, la diputada ha fet insistència en què "es precisament la garantia de servicis educatius per als nostres fills el que moltes vegades decanta la decisió de deixar els pobles de l’interior a favor de ciutats més grans”.

Exigeixen a la Generalitat que assumisca un servici a què està obligada Així, Vicente-Ruiz ha denunciat després de la trobada que "por part de la Generalitat hi ha hagut una absoluta deixadesa, i mentres els ha deixat desemparats com a diputada provincial i en nom del president de la Diputació ja els he comunicat que atendrem estos pares en el que queda de curs, però tenint en compte que serem reivindicatius i estarem junt amb els pares perquè qui té la competència d’assumir este servici que és la Generalitat Valenciana ho faça. Perquè si tant parla Ximo Puig de la necessitat d’aconseguir fixar població en l’interior de Castelló, haurà de donar-se compte que tenim molts problemes i que hi ha risc que els nostres pobles acaben tancant servicis, li demanem responsabilitat i que atenga les necessitats reals, que no sols ocorren a Montán, que ocorren en molts pobles de l’interior, i que els xiquets estan molt de temps en l’autobús en el millor dels casos fins que arriben al centre d’estudis. Li demanem responsabilitat i que vetle pels interessos de la província”

COMPARTIR