La Diputació de Castelló reafirma la seua aposta pel sector ceràmic i el seu compromís amb el ITC

586

El diputat provincial de Promoció Econòmica, Ximo Huguet, ha realitzat una visita a l’Institut de Tecnologia Ceràmica, en la seua seu del campus universitari de l’UJI, on va estar acompanyat pel president i director de la AICE-ITC, José Castellano i Gustavo Mallol, respectivament.
El motiu de la visita va ser conéixer de prop l’estructura d’investigació del ITC, un referent en la investigació ceràmica i un generador d’innovació per a la indústria ceràmica espanyola, situada en més d’un 90% a Castelló.
A més, tots dos directius van poder explicar diversos dels projectes en els quals, gràcies al suport de la Diputació de Castelló, està treballant el ITC sempre amb la fi última de donar suport a la competitivitat de la indústria ceràmica i acréixer la seua escalada cap als primers llocs en el complex escenari global.
Les dues fites més importants en aquesta col·laboració entre la Diputació i el ITC són dues potents eines denominades Vigilancer i Solconcer, però, a més, el ITC col·labora en altres projectes al costat de la Diputació, com el concurs “Som Ceràmica”, que premia l’ús innovador de la ceràmica en els espais urbans.
Ximo Huguet es va mostrar molt interessat i va apreciar la labor investigadora de les més de 100 persones que en el ITC dediquen intensos esforços a la I+D+i per a la ceràmica en tota la seua cadena de valor i va mostrar la seua predisposició a col·laborar i fins i tot augmentar en la mesura del possible el suport de la Diputació en aquests àmbits, sempre tenint en perspectiva el creixement d’un sector que és el motor local de la nostra economia local i autonòmica, a més de ser un dels sectors que més aporta a la balança comercial espanyola.
Per tant, i conscient de la repercussió en el benestar de la ciutadania de Castelló i els seus municipis, va rebre de grat la informació referida a aquesta labor desenvolupada per l’institut i sustentada per la Diputació Provincial de Castelló.

L’Institut de Tecnologia Ceràmica, segons ha assenyalat Ximo Huguet, “s’ha convertit en un referent per a la investigació, innovació i desenvolupament del sector ceràmic”. En aquest sentit, destaca que, de la mà José Castellano i Gustavo Mallol, “he tingut l’oportunitat de compartir projectes i traçar noves línies de col·laboració en un sector econòmic tan important per a la província com és el ceràmic”.

COMPARTIR