La Diputació de València busca millorar les condicions dels refugiats amb discapacitat

1146

El diputat de Cooperació Internacional, Emili Altur, s’ha reunit aquest matí amb diversos representants polítics i associatius del poble sahrauí per a establir vincles de col·laboració amb la Diputació de València i conèixer de primera mà la situació que es viu tant en els territoris ocupats com en els camps de refugiats, especialment dels ciutadans discapacitats.

La Diputació de València està fermament compromesa amb la situació del poble sahrauí, a través d’iniciatives com Vacances en pau, que promou valors com la tolerància i solidaritat i contribueix a la tasca de sensibilització dels valencians”, ha assenyalat Altur.

A la trobada han acudit l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, la ministra d’Assumptes Socials de la República Àrab Sahrauí Democràtica, Baida Embarek, el responsable de Cooperació, Mohamed Fade, el president de l’Associació d’Ajuda a Persones Saharahuis amb Discapacitat (AAPSD), Carlos Girbés, i el portaveu de Més Algemesí en temes de Cooperació, Francesc Sanchis.

En paraules d’Altur, “no podem donar l’esquena a la població que més pateix en aquest tipus de conflictes: els xiquets i les persones amb discapacitat funcional”. Així mateix, el titular de Cooperació s’ha lamentat que a aquestes minories “no arriben els recursos necessaris” i, per açò, els assistents han discutit les diverses línies d’ajuda de la Coporació provincial per a pal·liar aquestes necessitats.

Per la seua banda, el portaveu de l’associació valenciana ha explicat que, malgrat que existeixen centres per a persones amb discapacitat lleugera, “els que pateixen discapacitat severa queden únicament a l’atenció de les famílies, les quals tenen molt bona voluntat però no els recursos necessaris”.

Des del ministeri d’Assumptes Socials han mostrat el seu agraïment per la sensibilitat de la Diputació cap a la “greu problemàtica que es viu en el Sàhara”, així com la necessitat d’estrènyer el contacte amb les institucions valencianes per a futures col·laboracions.

COMPARTIR