La Diputació de València col·labora en un llibre amb ànima solidària

1534

La Diputació de València és una de les protagonistes del primer capítol de ‘Solidaritat & Compromís’, un llibre que arreplega deu exemples de cooperativisme valencià. La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, i el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, han assistit aquest matí a la presentació d’aquesta obra per a donar visibilitat a la implicació de nombroses entitats en qüestions com la superació de la pobresa, el treball de les dones o la cura del medi ambient.

Adela Cortina, autoritat internacional en matèria d’ètica empresarial, és l’encarregada de realitzar el pròleg d’aquesta selecció d’iniciatives al llarg de les comarques i un xicotet llogaret d’Anantapur, en l’Índia. Concretament, en aquest últim projecte està implicada la Corporació provincial, en col·laboració amb la Fundació Vicent Ferrer i altres 22 cooperatives valencianes, per a la construcció de 24 habitatges destinats a les famílies més desfavorides. “Per a aquestes famílies, poder disposar d’un habitatge digne afavoreix el desenvolupament i la integració social d’una de les zones més pobres de l’Índia”, ha destacat Altur.

Unes altres de les accions s’ocupen de la inserció de persones amb discapacitat o l’atenció a xiquets malalts, com Somriures contra la ‘quimio’, que ha comptat amb la col·laboració de la cooperativa alacantina Juguettos i artistes de la talla de David Bisbal, Paula Echevarría o Shakira. Així mateix, l’obra destaca qüestions com la promoció de la cultura, l’esport o el folklore de regions com Requena i la seua reconeguda festa de la verema.

COMPARTIR