La Diputació distribueix el llibre de la pilot i entrenadora Patricia Campos en les biblioteques valencianes

1224

La Diputació de València, a través de la delegació d’Igualtat, Joventut i Esports que encapçala la diputada Isabel García, té en marxa una campanya de sensibilització i difusió dels valors i la superació en la lluita pels drets de la Igualtat. En aquest context, la corporació farà lliurament a les biblioteques municipals de la província de València del llibre que arreplega la història de la castellonenca Patricia Campos Doménech, primera i única dona pilot de reactor en l’Armada i primera espanyola a entrenar un equip de futbol femení a EEUU.

El lliurament i difusió d’aquesta autobiografia a les biblioteques públiques valencianes suposa una aposta més per la Igualtat de drets, dins de l’àrea que dirigeix Isabel García, que desenvolupa mesures de difusió i sensibilització dirigides a la ciutadania per a promoure la igualtat d’oportunitats entre dones i homes.

Hem escollit el llibre ‘Tierra, Mar y Aire’ per tractar-se d’una autobiografia que narra l’experiència i els obstacles que ha hagut de superar la primera i única dona pilot de reactor en les Forces Armades i la primera espanyola entrenadora professional d’un equip de futbol femení a EEUU“, ha explicat la diputada d’Igualtat Isabel García.

Amb aquesta publicació, elaborada per la mateixa Patricia Campos, la institució provincial pretén fer un pas més en la seua aposta contra la “discriminació de sexe, i la igualtat d’oportunitats entre homes i dones“, tal com ha destacat la diputada, Isabel García, ja que “és important que es conega la història de dones que han aconseguit grans reptes en un món molt masculinitzat“. L’enviament d’aquest exemplar a les biblioteques públiques de la província de València és un clar exemple de la implicació de la Diputació a seguir avançant i contribuint en la igualtat efectiva entre dones i homes a través de les seues polítiques.
Sobre l’autora

Patricia Campos Doménech (Onda, 1977) és la primera dona pilot de reactor d’Espanya, després d’ingressar en les Forces Armades en 2005. Després de volar amb la Marina durant 8 anys, i després de veure’s obligada a abandonar l’exèrcit per la seua orientació sexual, el maig de 2013 es va convertir en la primera espanyola entrenadora professional d’un equip de futbol femení a Estats Units. Des de 2015 forma part del programa de treball de dones de l’ONU, Beijing, una organització que fomenta els valors esportius i el dret a l’educació de les dones. Els últims anys ha desenvolupat la seua activitat professional en països del Tercer Món, ajudant a xiquets i dones amb SIDA i millorant les seues condicions de vida i el seu futur a través del futbol.

Campos Doménech té en el seu haver-hi diversos premis que ha anat collint al llarg de la seua trajectòria professional com el ‘Women in Aviation‘ en 2008, concedit a Itàlia per l’Associació de Dones Pilot Americanes; el premi Dona de l’Any 2010 concedit per l’Associació Dones Progressistes d’Onda; i el Premi Nacional Isabel Ferrer atorgat per la Generalitat Valenciana en 2012 per la seua labor a favor de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes.

També ha rebut diferents reconeixements públics com la Distinció al Mèrit Solidari 2016, l’homenatge de les Corts Valencianes a 26 dones il•lustres i l’Alta Distinció de la Generailtat, “fruit del seu treball per la visibilitzacions de les dones en professions tan masculinitzades“, segons la diputada.

‘Tierra, Mar y Aire’

En el seu llibre ‘Tierra, Mar y Aire‘, Patricia Campos ens ofereix un recorregut autobiogràfic i testimonial que abasta des de la seua infància, la seua passió pel futbol, els primers anys d’universitat a València, fins a la passió per volar que la va espentar a entrar en l’Armada espanyola com a pilot de reactor.

Un testimoniatge d’una dona inconformista i reivindicativa que, amb cadascuna de les seues accions, vol fomentar la Igualtat i el dret de les dones a l’educació i a una vida digna. Un llibre que podrà consultar-se en totes les biblioteques públiques de València gràcies a la política de sensibilització de la Diputació en matèria d’Igualtat.

COMPARTIR