La Diputació farà un pagament únic a les ONG’s amb el 100% de les ajudes concedides per a desenvolupament i sensibilització

1316

La Diputació de València, a través del Servei Tècnic de Cooperació Internacional, abonarà en un pagament únic el 100% de les ajudes concedides a les ONG’s de la província, dins de les convocatòries de cooperació al desenvolupament per a projectes en tercers països i activitats de sensibilització dutes a terme per ONG’s valencianes. Amb aquesta mesura, la corporació que presideix Jorge Rodríguez pretén agilitar la tramitació d’aquestes ajudes, que se situen entorn dels 800.000 euros anuals.

El propi Rodríguez, al costat del diputat de Cooperació, Emili Altur, ha rebut aquest dilluns a representants de la Coordinadora Valenciana d’ONG’s, amb la presidenta Trini Blanch al capdavant, per a tractar el dia a dia de la relació entre la Diputació i la coordinadora, que forma part del Consell de Cooperació Internacional de la institució, que estudia cadascuna de les sol·licituds rebudes per a la concessió de les ajudes.

Un dels punts tractats durant la trobada, a més del pagament únic de les ajudes concedides, ha sigut l’aprovació de la resolució de les convocatòries de 2017 i l’aprovació de les bases per a 2018, que passaran per la Junta de Govern d’aquest mes de maig. A més la Coordinadora Valenciana d’ONG’s, que representa a prop d’un centenar de col·lectius solidaris de la Comunitat Valenciana, podrà tenir una major participació en el Consell de Cooperació Internacional de la Diputació, participant en el disseny de noves polítiques en matèria de cooperació.

Els representants de la coordinadora i els tècnics de l’àrea provincial de Cooperació tindran reunions periòdiques per a tractar aquestes iniciatives i estratègies en l’àmbit de la sensibilització i la cooperació al desenvolupament, una matèria en la qual “la Diputació ha incrementat de forma considerable les ajudes al llarg de la present legislatura”, segons ha destacat el diputat Emili Altur.

El president, Jorge Rodríguez, ha destacat després de la reunió “el treball conjunt que aquesta corporació realitza amb la coordinadora d’ONG’s, a la qual hem volgut fer partícip de les nostres polítiques en un àmbit molt sensible com les ajudes als col·lectius més vulnerables, que és una de les grans responsabilitats que tenim com a institució pública”.

Per la seua banda, la presidenta de la coordinadora, Trini Blanch, ha posat en valor “la transparència amb la qual treballa aquesta Diputació en matèria de cooperació, on a més dels representants de les ONG’s estan implicats tots els grups polítics de la institució”.

COMPARTIR