La Diputació participa en la Fira del Llibre amb un estudi de com el ferrocarril va influir en la creació de ports a la província

1453

La Diputació de Castelló ha participat hui en la Fira del Llibre de Castelló amb la presentació del llibre ‘Ferrocarrils auxiliars de les obres dels ports de la província de Castelló’, de Juan Peris Fuster. El vicepresident primer i diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, ha participat en la presentació d’aquesta obra que repassa la influència de les infraestructures ferroviàries en el desenvolupament de les societats modernes i la creació dels ports de la província.

“Pertanyem a una societat emprenedora, amb grans oportunitats de desenvolupament que han anat construint els nostres avantpassats amb apostes importants com les exportacions a través dels nostres ports. Hui amb aquesta obra aportem coneixement històric de com des del segle XIX i especialment en la primera meitat del XX el ferrocarril va contribuir a la creació dels ports de la nostra província i amb això al desenvolupament de la nostra terra”, ha explicat Sales.

“En definitiva, -ha assenyalat Sales- aportem coneixement de com els nostres avantpassats van establir les bases d’una terra emprenedora com la nostra”

I és que ja des del segle XIX, però sobretot durant la primera meitat del segle XX, les infraestructures ferroviàries són fonamentals en el desenvolupament de la sociedades modernes. I, per tant, juguen un paper fonamental en la creació dels ports de la província de Castelló, subministrant el material necessari per a la seua construcció. L’autor conta aquesta història a través de les pàgines del llibre que s’ha presentat hui, destacant el paper de les administracions i del sector privat, de les aspiracions d’unes societats locals. Amb *ell, completa l’estudi a més que ja va fer sobre el ferrocarril de Les Serretes per al port de Castelló. En aquest cas estudia els ports de Vinaròs, Benicarló, Peníscola i Borriana.

COMPARTIR