La Diputació realitza tractaments aeris antimosquits per a acabar amb les larves en les aigües estancades

984

La Diputació de Castelló realitza durant jornada de hui de hui un tractament aeri antimosquits en totes les zones de marjal compreses entre Almenara i el Prat de Cabanes-Torreblanca. Així ho ha anunciat la diputada provincial de Medi Natural, María Jiménez, a l’esplanada del parc de bombers de Nules moments abans que enlairara l’helicòpter que s’encarregarà de fer aquests treballs.

Tal com ha explicat la mateixa Jiménez, “es tracta d’un tractament excepcional autoritzat per la Generalitat, que resulta necessari perquè en aquests moments, després de les fortes pluges dels últims dies, no és possible continuar amb els habituals treballs terrestres a causa de la gran quantitat d’aigua estancada existent”.

Durant la jornada de hui l’helicòpter es dedicarà a localitzar zones d’aigua estancada sobre les quals llançarà des d’una altura aproximada de dos metres un producte biològic molt eficaç a l’hora d’acabar amb les larves de mosquits i que no produeix cap afecció sobre humans, mamífers en general, granotes, peixos, papallones o ocells”. Es tracta del bacteri pacius thuringiensis que s’utilitza com a alternativa als plaguicides.

D’altra banda, la diputada de Medi Natural ha recordat que quan baixe el nivell de l’aigua estancada es prosseguirà amb els tractaments terrestres que es vénen desenvolupant durant tot l’estiu i que continuaran durant les pròximes setmanes i mesos fins que arribe el fred.

Uns tractaments que, segons ha explicat, “estan tenint uns resultats raonablement bons; de fet, estem molt contents perquè el sentir general que ens transmeten els diferents municipis és que el pla provincial de mosquits està funcionant i que la situació és molt millor que la que va haver-hi l’estiu passat”. No obstant això, ha afegit, “continuem realitzant estudis setmanals de camp per a localitzar possibles focus i actuar amb la major celeritat possible”.

COMPARTIR