La Diputació se suma a la lluita contra el suïcidi amb una jornada de conscienciació i sensibilització

460

La Diputació de Castelló se suma a la commemoració del Dia Internacional per a la Prevenció del Suïcidi amb una jornada de conscienciació i formació dirigida a la ciutadania en general. Aquesta mateixa jornada, que tindrà lloc el dissabte 14 de setembre a Benicàssim, ha sigut presentada hui de mans de la vicepresidenta i diputada d’Acció Social, Patrícia Puerta; la vicepresidenta de Telèfon de l’Esperança Castelló, María Jesús García; i l’escriptora Dolors López.

Les activitats, organitzades per Telèfon de l’Esperança, donaran començament a les 17.30 hores amb la presentació del llibre ‘Te nombro’, de López, a la qual li seguirà una xarrada-col·loqui sobre la problemàtica del suïcidi, tot això en el Teatre Municipal de la ciutat.

Per a Patrícia Puerta és “fonamental” que des de les institucions es done visibilitat a un problema “que existeix però del qual poc es parla, i el fet que no es parle d’ell no fa que disminuïsca, sinó tot el contrari. Hem de parlar d’això i previndre-ho”. En aquest sentit, María Jesús García ha explicat que la finalitat d’aquesta jornada és “trencar el tabú que envolta al suïcidi” a través de la informació i la formació. “El nostre objectiu no és sol posar en l’agenda pública aquest tema, sinó també donar als participants les eines vàlides per a pal·liar i disminuir aquesta xacra”.

La vicepresidenta també ha tingut paraules d’agraïment a Telèfon de l’Esperança per “la gran labora social de prevenció” que realitza l’entitat des de la seua constitució a Castelló en el 2001. Actualment compta amb un equip de 25 voluntaris i té en actiu la campanya de sensibilització ciutadana ‘Jo també sóc vulnerable’. Tal com ha explicat García, “la finalitat d’aquestes activitats és formar sobre el suïcidi, què hi ha darrere, quins sentiments té, com es pot previndre i com podem actuar”.

COMPARTIR