La Diputació y ASOCIEX participaràn junts a la fira Fruit Logística

  1504

  La Diputació de Castelló col·laborarà amb l’Associació d’Exportadors de Fruita de la província de Castelló (ASOCIEX) per a impulsar la comercialització dels productes citrícoles de Castelló en la pròxima edició de la fira Fruit Logística 2018 que se celebrarà a Berlín del 7 al 9 de febrer. A través d’un conveni de col·laboració amb esta associació, el Govern Provincial abonarà amb 30.000 euros el treball comercial que fan les empreses castellonenques en esta gran plataforma internacional que visiten 75.000 persones i en la que participen empreses i col·lectius professionals de 130 països.

  El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha explicat la importància d’esta fira, la més important d’Europa de cara a potenciar les exportacions. “Hem volgut abonar la presència dels exportadors citrícoles de la província en esta gran plataforma perquè entenem que dels bons acords que es tanquen allí depén en gran manera que es puguen pagar uns bons preus als productors, depén en gran manera que es puguen mantindre els 25.000 llocs de treball que dóna el sector a la província, i també que este sector de l’agricultura del qual procedim puga continuar sent un pilar de futur per a la nostra terra”.

  En eixe sentit, és important assenyalar algunes xifres que dimensionen la capacitat del sector en la província: 25.000 persones actualment empleades (d’elles, 16.500 treballen en el camp, 8.200 en els magatzems de producte i 700 en oficines).

  El cítric, producte estrela de la campanya nadalenca ‘Tria Castelló’

  D’acord al continu suport de la Diputació al sector citrícola, el Govern Provincial està impulsant el consum de cítrics de Castelló com a producte estrela de la campanya ‘Tria Castelló‘ amb la que s’ha proposat incentivar el consum de productes autòctons de la marca guia Castelló Ruta de Sabor durant este període de dates nadalenques.

  El gran abast econòmic i arrelament del producte citrícola en l’activitat de milers de famílies castellonenques ho convertix en estratègic per a la Diputació, que reforça amb la promoció eixa labor de sensibilització cap als propis castellonencs perquè trien els productes citrícoles de Castelló durant les festes nadalenques.