La fira d’art contemporani ARCO rebrà peces del MACVAC

1390

La Diputació de Castelló promocionarà el patrimoni artístic provincial en la Fira Internacional d’Art Contemporani de Madrid, ARCO des de demà, 21 de febrer i fins al pròxim dia 25 de febrer. Així, el Servei de Restauració de la Diputació compartirà amb el Museu Vicente Aguilera Cerni de Vilafamés (MACVAC) un estand propi en què està reconeguda com una de les millors fires d’art actual com és ARCO.

El vicepresident primer i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha destacat que “fer de l’art contemporani un reclam artístic i turístic és més que una responsabilitat, un motiu d’orgull per a esta administració. El MACVAC és un referent cultural en matèria d’art contemporani i amb la presència en ARC podrem promocionar-ho i, a través d’ell, vendre una província amb un excel·lent patrimoni cultural i històric”.

S’exposaran dos obres recentment restaurades per la Diputació

L’espai expositiu provincial estarà format per dos obres depositades en el MACVAC recentment intervingudes pel Servei de Restauració de la Diputació. Una mostra que pretén representar, per un costat la qualitat dels fons del MACVAC a través de dos artistes d’àmplia però diferent trajectòria, i per un altre la complexitat de la restauració en obres contemporànies de suports diversos, des del paper al plàstic, la buata, la parafina o el coure. Es tracta d’una obra de Rafael Santana Monagas ( Terra VIII, 1977. Mixta sobre taula, 163 x 133 cm.) i una altra obra de Concha Xerés (Expediente policial roto y, sin embargo, archivado , 1976. Mixta (paper, tinta, corda i cinta de tela), 125 x 155 cm.).

Cal tindre en compte que ambdós obres pertanyen al Museu de la Solidaritat Salvador Allende de Xile i el MACVAC va ser depositari d’estos fons i restablida la democràcia a Xile, les obres, degudament restaurades per la Diputació de Castelló, aniran darrere de la celebració d’ARCO Madrid al nou Museu de la Solidaritat.

COMPARTIR