La Fundació de l’Hospital Provincial reforça la investigació del càncer per a millorar els tractaments

1293

La Fundació de l’Hospital Provincial de Castelló centra el seu esforç a potenciar la investigació en el camp del càncer que permeta reforçar l’eficàcia en els diagnòstics i així millorar l’efectivitat dels tractaments.

Així s’ha aprovat en la reunió del Patronat celebrada aquest matí ja que, tal com ha explicat Javier Moliner, president de la Fundació de l’Hospital Provincial, “l’ús de les plataformes genòmiques i els *biomarcadores d’imatge per al diagnòstic en la malaltia oncològica seran els pilars d’actuació de la investigació del càncer”.

Moliner ha incidit en què “en la Fundació tenim un ferm compromís perquè totes les famílies de la província de Castelló que tinguen a alguna persona que patisca un càncer puguen rebre els millors tractaments i puguem ajudar-los a millorar la seua qualitat de vida. Per això continuem treballant per a reforçar el nostre esforç, un any més, en la investigació oncològica”

A través de la investigació del càncer mitjançant plataformes genòmiques i *biomarcadores d’imatge és possible obtindre diagnòstics altament especialitzats i personalitzar els tractaments que rep el pacient, amb un impacte directe en la supervivència i en la millora de la seua qualitat de vida. “Seguim en el camí de conéixer més per a tractar millor la malaltia i amb això millorar la qualitat de vida de tots els castellonencs”, ha ressaltat Javier Moliner.

Biomarcadores d’imatge i Plataformes genòmiques

La Fundació va adquirir en 2017 la plataforma de *biomarcadores d’imatge que realitza una anàlisi computacional molt avançat de les imatges radiològiques. A través d’aquesta anàlisi es detecten els canvis radiològics precoços que produeixen les malalties i els medicaments, informació important per a realitzar el tractament o la cirurgia al pacient.

A més, la Fundació aposta per implantar un programa diagnòstic en plataformes genòmiques per a aconseguir un diagnòstic molecular precís que permetrà al facultatiu el tractament més individualitzat del tumor.

Auditoria externa comptes anuals 2018

En la reunió de hui també s’han aprovat els comptes de la Fundació corresponents a l’anualitat 2018, que han sigut auditades de forma favorable “sense cap excepció” sobre la situació comptable de l’entitat. A més, existeix un excedent comptable de 2018 de 165.041,70 euros, que la Fundació destinarà a destinarà a més investigació i formació en cerca de l’excel·lència sanitària.

En el seu informe, l’empresa auditora exposa que “els comptes de l’exercici expressen en tots els aspectes, la imatge fidel del patrimoni i de la situació financera de la Fundació a 31 de desembre de 2018, així com dels seus resultats corresponents a l’exercici anual acabat en aquesta data, de conformitat amb el marc normatiu d’informació financera que resulta d’aplicació i, en particular, amb els principis i criteris comptables continguts en aquest”, ha explicat Consuelo Suay, administradora general de la Fundació.

Homenatge al doctor *Menezo

El president de la Fundació de l’Hospital Provincial, Javier Moliner, ha participat en l’homenatge realitzat en el centre hospitalari al doctor Víctor *Menezo, un dels referents històrics de la medicina provincial mort el mes d’octubre passat.

“Si l’Hospital Provincial és hui un referent nacional en oftalmologia el doctor *Menezo és en gran manera el responsable, perquè va ser l’impulsor i principal activador de la cerca permanent de l’excel·lència en els tractaments oftalmològics de l’Hospital Provincial”, ha indicat Moliner.

COMPARTIR