La gota freda provoca incidents a diverses zones litorals de provincia

549

La gota freda a la província de Castelló s’allunya, encara que podria tornar durant jornada del divendres encara que amb menor intensitat. De moment les dades de precipitacions acumulats marquen uns registres de 71 l/m2 a Almenara, 56 a Borriana, 54 a Borriol i Oropesa, 50 en Benicassim, 43 a Castelló, 39 a Vila-real (AVAMET)

Varies incidencies registrades

El temporal de pluja i vent que ha afectat a Castelló ha provocat el tall de la zona marítima de Moncofa i la intervenció dels bombers en el rescat d’una dona a Nules, el vehicle de la qual va quedar atrapat per l’aigua en un pas a nivell. El Consorci Provincial de Bombers va rescatar un altre vehicle a Borriana i una persona que nadava a 100 metres de la platja en La *Renegá va requerir també la presència dels bombers, encara que finalment va poder eixir pel seu propi peu de l’aigua. Aquests són tres de les 8 incidències registrades per *ell consorci provincial.

A la ciutat de Castelló es van registrar 41 serveis relacionats amb l’episodi de pluges. La caiguda de rebles, retirades d’arbres caiguts, embornals obstruïts que causaven xicotetes basses d’aigua en calçada o en via pública i 2 serveis per inundació de baixos i comerços van ser les causes de les intervencions en la capital.

El fort temporal marítim ha ocasionat problemes en moltes platges i passejos marítims i fins i tot el tancament del port de Castelló. La zona de la platja de Moncofa va quedar incomunicada en tallar-se l’accés pels camins ja que la pluja impedia el pas, una situació que es va veure complicada pel temporal marítim.

A Almassora estan tancats el passeig marítim entre camí La Mar i Vora Riu i el Camí Fons des de SUPOI-8 al pont de l’autopista.

Almenara és la població de la zona literal de Castelló on s’han registrat les precipitacions més fortes i allí estan preocupats per una nova regressió de la seua zona de platja.

A Cabanes, la seua alcaldessa, Virginia Martí, es planteja declarar la platja de Torre la Sal com a zona catastròfica.

Classes suspeses

Les previsions meteorològiques van ser determinants per a suspendre les classes en alguns municipis de la província. A Castelló s’han vist afectats a més de 23.000 alumnes de nou municipis: Begís, Benicàssim, Borriana, Borriol, Peníscola, Sant Jordi, Santa Magdalena de Polpís, Vila-real i Vinaròs.

De moment, hui tots els centres educatius de la província de Castelló impartiran classes amb normalitat, encara que alguns municipis continuen analitzant la situació per a decidir si se suspenen o no les classes.

COMPARTIR