La IV Mostra d’Arts Escèniques oferirà 53 espectacles de teatre i música en escenaris repartits per la ciutat

776

La Mostra d’Arts Escèniques de Castelló arriba a la seua quarta edició amb la intenció d’omplir els carrers de teatre i música i amb la vocació de convertir-se en una referència en l’àmbit del teatre professional, no únicament de Castelló sinó de tot el País Valencià. Des del divendres 12 d’octubre fins al diumenge 14 els carrers i places de la ciutat seran escenari de 53 espectacles (19 teatrals i 34 musicals) amb l’eclecticisme com a principal característica, en un intent d’arribar a tot tipus de públic i sensibilitats.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha manifestat que “creiem que s’ha aconseguit dissenyar una programació amb un alt nivell de qualitat. Hem treballat amb molta il•lusió perquè la Mostra s’assente i pensem que les dates en les quals se celebra poden ajudar al fet que siga un èxit de públic”.

Les representacions teatrals s’escenificaran en la plaça de la Peixateria, el Passadís dels Arts del Parc Ribalta i la plaça Hort dels Corders, en el Menador, al costat de l’estàtua del rei en Jaume a més d’en La Plaça del Mar, en el Grau. Quant als concerts, s’amplien a la plaça Major, la plaça de la Pau, la plaça Peixateria i la plaça del Real, Quatre Cantons, Hernán Cortés, i Rei en Jaume.

El plat fort de l’oferta musical serà l’actuació el dissabte 13 a les 20.30 hores, en la plaça Major, de Juan Perro. La banda dirigida per Santiago Auserón es reforma com a sextet per a mostrar el repertori que desembocarà en un nou registre en 2019. Durant el concert s’escoltaran versions de temes clàssics i un bon nombre de cançons noves, que vénen a renovar els horitzons de la cançó en espanyol amb una síntesi depurada d’aires afroamericans, afrollatins i íbers.

També hi haurà flamenc (Dealma), soul amb Miss Black Emotion, jazz a càrrec de Cor de Fusta, el pop afrancesat de Zoniaz i altres gèneres representats per solistes i grups, la majoria dels quals oferirà més d’un recital al llarg dels quatre dies de la Mostra. Entre ells, Heidi Belika, El Turista Optimista, Leon Goffe, Meter Mano Rara o Gem.

Pel que fa a l’apartat teatral, els espectadors que s’acosten a la Mostra d’Arts Escèniques podran admirar el ‘Natura’ de la Companyia Paraules d’Aire, ‘Ballant Històries’ a càrrec de la companyia de Pepa Cases, l’espectacle de Che i Moche ‘El Funeral Oua Umplute’, o la reivindicativa ‘XX’ d’Escandall Teatral, entre altres obres.

Es pot consultar la programació completa en mostracastello.com, en la web municipal en l’apartat de Cultura o en l’App Castelló.

COMPARTIR