La major companyia logística, industrial i financera de Xina s’interessa pel projecte de la Zona Franca i ZAL

1476

Xina Merchants Port Holdings, la major companyia logística, industrial i financera del país asiàtic, s’ha mostrat interessada en el projecte de la Zona Franca i ZAL de la província d’Alacant i ho presentarà al seu Comité d’Inversions per a estudiar una possible participació en el mateix.

Així s’ha posat de manifest durant la reunió que han mantingut en la ciutat xinesa de Shenzhen el vicepresident i diputat de Presidència, Carlos Castillo, i els vicerectors de les universitats d’Alacant i Miguel Hernández d’Elx, Juan Llopis i Vicente Micol, respectivament, amb el director de Desenvolupament Internacional de la companyia i el seu equip per a Europa i Nord d’Àfrica. En la trobada també ha participat el cònsol general d’Espanya en Xina, Marcos Gómez Martínez, enviat per l’Ambaixada espanyola per a recolzar la missió.

Esta cita s’emmarca en l’agenda de reunions que la delegació alacantina ha programat amb diferents empreses i institucions del país asiàtic amb l’objectiu d’afavorir la implementació de projectes de caràcter econòmic, cultural, turístic i acadèmic. La trobada ha sigut possible, així mateix, gràcies a les gestions dutes a terme durant mesos de contactes amb la companyia per part de la Diputació d’Alacant aprofitant la relació de CEPYME amb la Cambra d’Inversors de Shenzhen.

“Acabem de celebrar una reunió importantíssima amb la major corporació xinesa i la trobada ha sigut un èxit”, ha destacat Castillo, qui ha detallat que “el seu director de Desenrotllament Internacional ens ha traslladat que el projecte de la Zona Franca i ZAL encaixa perfectament amb el seu pla d’expansió internacional i amb el projecte global Ruta de la Seda que està impulsant un ambiciós corredor comercial euroasiàtic”.

En este sentit, ha indicat que durant la reunió s’ha traslladat a la delegació alacantina, en la que també participa el president de la Confederació Espanyola de la Xicoteta i Mitjana Empresa a Alacant, Cristóbal Navarro, la intenció de la companyia de presentar el projecte al seu Comité d’Inversions abans de realitzar una possible visita a la província d’Alacant.

L’última inversió destacada de Xina Merchants Port Holdings ha sigut la creació de la Zona Franca de Jordània, “el que ens permet concedir la màxima credibilitat a les possibilitats de captació d’esta inversió per a Alacant”, ha ressaltat Castillo.

La comitiva provincial integrada per la Diputació i les universitats d’Alacant i Elx es troba estos dies en país asiàtic per a participar en el ‘Trobada Internacional d’Inversió Vial i Cooperació per a països estrangers” que se celebra del 14 al 20 de gener en la ciutat de Shenzhen.

Durant la primera jornada, la delegació ha mantingut també una trobada amb representants de la Universitat de Shenzhen per a abordar una possible col·laboració amb les universitats alacantines en projectes de caràcter cultural, idiomàtic i acadèmic.

COMPARTIR