La nova Brigada Verda Municipal inicia els treballs de millora dels espais naturals d’Onda

950

L’Ajuntament d’Onda, a través de l’àrea de Territori, Sostenibilitat i Dinamització Econòmica que gestiona el tinent d’alcalde Ángel Badenas, ha engegat la Brigada Verda, que està composta per cinc peons forestals. D’aquesta manera, el consistori ha donat una nova oportunitat a cinc onders aturats que durant els pròxims sis mesos exerciran treballs de conservació i millora de la xarxa de senders rurals homologats del municipi, i se centraran en l’esbrosse i neteja de solars i terrenys municipals no desenvolupats urbanísticament.

L’alcalde Ximo Huguet ha assenyalat que “una de les preocupacions de l’actual equip de govern és millorar la situació de l’economia local d’Onda i en açò s’està treballant des del primer dia de legislatura. Enguany 2018 anem a invertir més de 3 milions d’euros en formació i ocupació que van a suposar una millora per a moltes famílies del nostre municipi”. Cal recordar que, segons les dades del SERVEF, des que Ximo Huguet és alcalde, a Onda hi ha 1.000 aturats menys. En aquesta línia, ha afirmat que “aquests indicadors assenyalen que estem treballant en l’adreça correcta, però no ens anem a conformar i anem a seguir fent tot el que estiga en les nostres mans, dins de les nostres competències, per a revertir una situació que no era sostenible”.
En aquest cas en concret, l’equip de govern de l’Ajuntament d’Onda ha invertit 100.000 euros del Pressupost en una aposta clara pel manteniment del municipi, al mateix temps que compleixen amb el seu programa estratègic sobre la lluita contra de la desocupació, que amb l’exclusió social és un dels seus principals eixos d’acció. “A més de crear ocupació, col•laborem en un sistema continuat de prevenció d’incendis forestals, mantenint nets els camins i espais naturals de la ciutat”, ha informat Huguet.

Així mateix, l’alcalde ha destacat que tots els peons compten amb un certificat de professionalitat que van obtenir a través del Taller d’Ocupació que va engegar l’Ajuntament de ‘Treballs auxiliars en conservació i millores de muntanyes’. En aquest sentit, Huguet ha mostrat la seva satisfacció per que “l’aposta de l’equip de govern per la formació dels aturats onders haja donat els seus fruits” i que gràcies a aquesta qualificació professional “s’han generat noves oportunitats laborals”.

COMPARTIR