La Penyagolosa Trail, el major repte de ‘Castelló, escenari esportiu’

  1469

  Un replet Saló de Recepcions del Palau Provincial amb més de 200 persones ha acollit la xarrada amb el bicampió mundial d’ultratrail, Luis Alberto Hernando, que ha destacat en la seua xarrada amb Juan de Pablo ‘DEPA’ el potencial de la província de Castelló com a escenari esportiu d’este tipus de competicions. Ha sigut el propi president de la Diputació, Javier Moliner, qui ha introduït la xarrada, donant la benvinguda a l’esportista en les dependències provincials i assegurant que “el pròxim Mundial de Trail serà el major repte esportiu a què s’ha enfrontat Castelló com el millor escenari esportiu que és”.

  Esta trobada amb l’esportista ha servit de prèvia a la celebració els pròxims 11, 12 i 13 de maig de la Penyagolosa Trails i el Campionat del món de Trail, contribuint a continuar posicionant els recursos naturals de la província com els idonis per a la pràctica de l’esport de muntanya entre l’elit mundial d’este tipus de carreres. De fet, corredors i aficionats a l’esport de muntanya han seguit esta xarrada que també s’ha retransmés en directe via streaming perquè qualsevol persona del món poguera escoltar a Hernando, amb gran seguiment internacional i, amb això, conéixer més de Castelló com a escenari esportiu.

  Moliner ha posat en valor que “ambaixadors de la talla d’Hernando abonen esta fita per a la província de Castelló, que el pròxim mes de maig concentrarà les mirades del món de les ultres i la trail. Estem preparant-nos per a això i perquè la província aprofite al màxim esta gran plataforma mundial”.

  Un corredor de primer nivell
  I és que la trajectòria esportiva d’Hernando és de primer orde. Cal tindre en compte que ha sigut campió del món de Trail IAAF en 2016 i 2017 com a part de l’equip de rescat de muntanya de la Guàrdia Civil, a més de bicampió del món d’ultres en 2014 i 2015. Coneixedor com pocs del món del running popular, ha participat en multitud de carreres internacionals com les maratons en ruta de Nova York, Berlín, Londres, Paris, Amsterdam, Rotterdam o Hamburg. La seua passió pels espais oberts i la muntanya li ha portat a convertir-se en referència mundial en el creixent apartat del trailrunning, quant a coneixement de les millors proves del planeta i dels atletes més importants. Esta experiència l’aplica cada dia com a entrenador de corredors populars.

  La província, el millor escenari per a acollir el Mundial de Trail
  En definitiva, esta xarrada, segons ha destacat també el president Moliner, “ha sigut un pas més en el camí de sensibilitzar i implicar a tota la província de la importància que té este campionat per a Castelló i per a animar que entre tots fem d’esta oportunitat única per a la marca turística de la província eixe verdader punt d’inflexió de la nostra terra com el millor escenari esportiu que és”.

  Cal recordar que com a mostra de la importància del Campionat del món de Trail per a la província, la Diputació ha instal·lat en la seua fatxada un comptador que marca els dies, hores i minuts que resten per a l’edició més històrica de Penyagolosa Trails.

  COMPARTIR