La Penyagolosa Trail tanca un cap de setmana amb emoció en el món esportiu

  1273

  “Hui vos diem adéu al costat del mar a Benicàssim i aprofite per a assegurar-vos que esta ciutat és la vostra casa, igual que esta província, que viu amb naturalitat la combinació del mar i la muntanya. Açò ens permet tindre el privilegi de començar ahir una carrera junt amb el mar per a arribar a la muntanya més alta de la nostra província, d’haver celebrat en Sant Joan de Penyagolosa la cerimònia de flors i hui fer entrega dels premis junt amb el mar. Hem compartit amb tot el món eixa dualitat de què ens sentim profundament orgullosos tots els castellonencs”.

  Així ho ha assegurat el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, durant la clausura del Campionat del Món de Trail que s’ha desenrotllat esta setmana en la província de Castelló i que ha coronat a les seleccions masculina i femenina d’Espanya com a campions del món i a la castellonenca Laia Cañes com a subcampiona femenina.

  Moliner, durant la seua intervenció a Benicàssim, ha donat “moltíssimes gràcies a tots per haver vingut al Campionat del Món de Trail que hem tingut la fortuna de celebrar a Castelló. Enhorabona a tots els que heu pujat al podi, però també a tots els que ahir vau aconseguir fer llegenda de la nostra història, com resa el lema de la Penyagolosa Trails. Gràcies a tots els que heu fet possible que Castelló somiara durant estos quatre dies vivint una experiència única junt amb l’elit dels millors corredors del món”. “racias als que ahir vau permetre que compliren un son de treball als amateurs, amb els que vau compartir senda i que se senten tremendament orgullosos no sols del seu repte personal, sinó de a més haver-ho pogut complir junt amb els millors del món. Estem tremendament agraïts a la confiança que vau depositar a Castelló i esperem haver estat a l’altura de les circunstancies”.

  La cerimònia de clausura del Mundial de Trails este matí a Benicàssim ha sigut l’epíleg d’una setmana que ha situat a la província de Castelló en l’epicentre de l’atletisme a nivell internacional. I ho ha fet entregant els reconeixements a les millors seleccions del món, entre les que ha destacat Espanya, campiona tant en la categoria masculina com femenina.

  El mar com a teló de fons no ha sigut casual hui en la Cerimònia de Clausura d’un històric Campionat del Món de Trail en la província de Castelló, sinó un aliat més a l’hora d’exportar la dualitat mar-muntanya, una qualitat única que identifica la província com el millor escenari esportiu.

  Trendic topic mundial de Penyagolosa Trails

  L’espectacular seguiment que ha tingut durant tot el cap de setmana el Campionat del Món coincidint amb el desenrotllament de la Penyagolosa Trails contribuïx a posicionar al Penyagolosa entre els destins esportius de muntanya més importants del món. I és que ahir dissabte va ser durant tota la vesprada trendic topic mundial.

  Amb l’elecció de l’Associació Internacional de Trail Running de fer Penyagolosa Trails seu del Campionat del Món, Penyagolosa se situa a l’altura d’altres destins internacionals com el Montblanc, la Marató dónes Sabres, The Western States o la Madeira Island.

  Un impacte sense precedents per a la província

  L’excel·lent acollida que està tenint la celebració en la província de Castelló del Campionat del Món de Trail està permetent que les expectatives econòmiques i de generació d’ocupació es dupliquen respecte a les de l’any passat amb motiu de la celebració de la Penyagolosa Trails. Tant és així, que a pesar que l’any passat es va aconseguir un rècord d’ingressos de 1,1 milions d’euros, este any ja s’han superat els dos milions d’euros d’ingressos directes per la competició que hui ha finalitzat.

  A això cal afegir l’aportació sense precedents al valor de marca territorial com a destí esportiu que suposarà la celebració d’este Campionat del Món, perquè cada un dels millors 400 corredors del món &’arrastra’ una legió de seguidors especialitzats convertint-se en grans prescriptores del destí provincial per a la pràctica d’esport i organització de competicions durant tot l’any. Això sense comptar el seguiment en mitjans de comunicació internacionals, després d’haver-se acreditat fins a 110 periodistes de tot el món.

  COMPARTIR