La pianista Ana María Archilés reb el premi Clara Campoamor-Dones per la Igualtat d’Almassora

1190

La Casa de la Cultura d’Almassora acollirà aquesta vesprada l’acte de lliurament del premi Clara Campoamor- Dones per la Igualtat, que en aquesta edició el consistori lliura a la guitarrista local Ana María Archilés Valls. La presentadora de l’esdeveniment serà la professora de l’IES Álvaro Falomir Lucía Martínez i l’encarregada d’amenitzar-lo serà la cantautora Eva Gómez.

Entre els temes musicals que Gómez interpretarà en directe durant l’acte destaquen títols tan significatius com ‘Dóna’, ‘Dama de roig i verd’, ‘La mare i la terra’ i ‘Genuïnes llibertàries’. Aquests dos últims acompanyaran la projecció d’un peça audiovisual que recorrerà la trajectòria personal i professional de la premiada.

D’aquesta manera, la Regidoria d’Igualtat homenajará a “una dona que és, sens dubte, un referent, un d’aqueixos referents femenins que tanta falta ens fan”, com ha reconegut l’edil de l’àrea, Susanna Nicolau. Per a la regidora, que lliurarà el guardó a Archilés al costat de l’alcaldessa, Merche Galí, l’amassorina és “excepcional com a dona i com a guitarrista i ha sigut capaç de fer realitat un somni que comparteix amb moltes persones apassionades de la música: dedicar-s’hi professionalment”.

La premiada acumula més de tres dècades d’experiència com a concertista i, actualment, és professora en el conservatori Francisco Tàrrega de Castelló. Archilés es va estrenar com a concertista a Almassora amb tan sols nou anys d’edat i ha recorregut multitud d’escenaris nacionals i internacionals amb la seua música. Quant a la seua formació, la música ha superat amb honors cursos de perfeccionament a Suïssa i Itàlia i va cursar un màster de recerca sobre el pianista Rafael Beltrán Moner en la Universitat Internacional de València.

Març, mes de la dona a Almassora

El departament d’Igualtat ha convertit el mes de març en el mes de la dona en el municipi. Per a açò ha programat una desena d’actes culturals, familiars i lúdics de visibilització i conscienciació. Demà divendres celebrarà una sessió de jocs per la igualtat en col·laboració amb la Casa de Joventut d’Almassora i, a la nit, la monologuista María Juan actuarà en la Casa de la Cultura. Així mateix, el departament que dirigeix Nicolau manté obert fins al pròxim 4 de maig el Concurs Fotogràfic per la Igualtat, mitjançant el qual farà visibible la coresponsabilitat d’homes i dones en el desenvolupament de les tasques domèstiques i familiars.

COMPARTIR