La plaça Major acull el 35 aniversari del Festival de Danses de l’Antiga Corona d’Aragó

1366

Durant tres dies Castelló serà escenari d’una oferta de folklore, dansa i música tradicional

El Festival de Danses de l’Antiga Corona d’Aragó celebra enguany la seua 35ª edició i omplirà els propers dies 11, 12 i 13 de maig la plaça Major amb música, cançons, indumentària i balls dels territoris de l’antiga Corona d’Aragó. Els grups convidats són Esbart Dansaire Granollers de la ciutat de Granollers, Aires Mallorquins de la ciutat de Palma, Akragas Folk Dance Group de l’illa de Sicília, Lykion ton Ellinidion of Larissa de Grècia, formacions convidades d’Àvila, una banda de dolçaines i en representació de Xile el grup Inanga Rapa Nui de l’illa de Pasqua, a banda de la participació dels grups locals.

L’edició, igual que la resta, porta quasi un any preparant-se i organtizant-se amb la total dedicació de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, que encapçala Verònica Ruiz, i del comité organitzador del festival. És per això, que el comité organitzador assegura que el festival seguirà endavant amb plena confiança per seguir sent una de les celebracions culturals més veteranes de la ciutat, i que se sent molt orgullós de servir a la cultura castellonenca des del folklore i la música tradicional amb una oferta participativa basada en l’intercanvi cultural i el coneixement mutu per tal de fomentar, sempre dins el respecte a la diversitat, l’estima per la dansa i la música tradicional dels pobles.

Els grups arribaran dijous a Castelló i ja tenen activitats de divulgació i aproximació del folklore als centres educatius del Carles Salvador i el Sanchis Yago. El divendres 11 serà la inauguració a la plaça Major, el dissabte 12 serà la recepció a l’Ajuntament i la cercavila pels carrers cèntrics i ja el diumenge 13 serà la cloenda a la plaça Major.

Enguany la guanyadora del cartell ha estat Alba Gutiérrez Murillo, alumna de primer curs de Gràfica Publicitària de l’Escola d’Art Superior i Disseny de Castelló.

COMPARTIR