La Policia Local de Borriana celebra amb un acte institucional el seu patró San Miguel

545

La Policia Local de Borriana ha viscut el seu dia gran amb l’acte institucional que ha tingut lloc en la plaça Major de Borriana en la celebració de la festivitat de Sant Miquel Arcàngel, patró de la Policia Local i de la Guarderia Rural de la ciutat. En l’acte s’ha reconegut la labor diària de la Policia Local i s’ha fet lliurament de les distincions individuals per les actuacions especials que alguns d’ells han realitzat
L’alcaldessa, M. Josep Safont, el regidor delegat de Seguretat, Javier Gual, i el comissari cap del la Policia Local, Francisco Catalán, han passat revista a la formació composta pels i per les agents que conformen el cos de la Policia Local, al costat dels agents de Guarderia Rural, com a homenatge conjunt al treball realitzat durant l’últim any.

Després de passar revista, l’alcaldessa, el regidor delegat i el comissari en cap han lliurat com a reconeixement una placa i un pergamí a quatre efectius de la Policia Local de Borriana, per actuacions especials durant els últims 365 dies.

Als agents Renato Martínez Yuste i Ramón Arce Alba, per la seua meritòria intervenció del dia 28 de març de 2019, quan fent tasques de patrulla per a garantir la seguretat ciutadana, que amb la seua perícia van aconseguir la detenció de diverses persones implicades en el tràfic d’estupefaents i la confiscació de la totalitat de les dosis que es trobaven disposades per a la seua venda.

Als agents Jorge Alexander Clavijo Ruiz i Vicente Manuel Gimeno Chordá, per la seua meritòria implicació en la protecció de la seguretat ciutadana, amb la seua intervenció del dia 10 de desembre, que alertats pels familiars d’una persona que havia comunicat la seua voluntat de suïcidar-se, van aconseguir localitzar-la i rescatar-la malgrat una complicada situació i va ser la perícia i determinació dels agents la que va aconseguir posar-la fora de perill.

A més, en l’acte també s’ha reconegut públicament per la seua extraordinària, reiterada i destacada col·laboració amb al Policia Local de Borriana en la seguretat de grans esdeveniments, com en el festival Arenal Sound o els festejos taurins tradicionals, al sotsinspector de la Unitat Adscrita del Cos Nacional de Policia a la Comunitat Valenciana, Javier Bueno García.

I també a l’agent de la Guàrdia Civil, Marga Trujillo Moreno, per la seua notable col·laboració amb la Policia Local en l’establiment del sistema de protecció de víctimes de la violència de gènere (VioGén) i el seu sosteniment, coordinant aquestes tasques entre els dos cossos policials en benefici de les víctimes de la violència de gènere i de la ciutadania en general.

En la seua intervenció, l’alcaldessa ha qualificat la Policia Local d’un cos “modern, eficaç i amb vocació de servei”, els ha reconegut el seu “esforç per estar al dia en molts aspectes”, i els ha desitjat que continuen treballant amb “la mateixa energia i professionalitat perquè la ciutat tinga la millor policia”.

Així mateix, Safont ha felicitat el cos per la celebració del seu “dia gran”, i perquè “dia a dia fa un gran treball a la nostra ciutat”, i ha volgut destacar especialment a la Unitat de Relacions amb la Comunitat Educativa (URCE) que vela per “la seguretat dels i les escolars de Borriana”.

Per part seua, Javier Gual ha agraït a la Policia Local el seu “treball diari” i particularment s’ha referit a “les labors que desenvolupa en esdeveniments especials, com durant la celebració de l’últim Arenal Sound, amb tot el treball extra i la dedicació que comporta i que els ha convertit en referent tant a nivell autonòmic com estatal”, per la qual cosa “només podem agrair-los el seu treball i fer-ho extensiu a la resta de cossos i forces amb els quals treballa conjuntament”, ha assenyalat.

A l’acte han assistit representants municipals de la corporació, els responsables de la Guàrdia Civil a Borriana, representants d’altres cossos i forces de seguretat de l’Estat i les Reines Falleres de Borriana, Mar Zamora i Anne Alós.

COMPARTIR