La primera App de l’Ajuntament de Castelló permet tindre ‘tota la ciutat a la teua mà’

  1224

  L’Ajuntament de Castelló ha presentat aquest matí la primera aplicació de la ciutat que porta com a lema ‘tota la ciutat a la teua mà’. El regidor de Modernització, Ignasi Garcia, ha assenyalat que “es tracta d’una de les inversions financerament sostenibles que es va aprovar l’any 2016 i que buscaven modernitzar la ciutat de Castelló”. L’edil ha destacat que “som una capital de província però no teníem una aplicació de l’Ajuntament i era el moment d’engegar-la”.

  L’aplicació compta amb diverses funcionalitats com la de tindre accés directe a la informació municipal i a totes les notícies que es pugen a la web; compta amb un servei de xat del Canal 010 que actua com un servei d’informació que atén a la ciutadania a través de missatges escrits preguntant qualsevol cosa que es considera oportuna i on el personal d’atenció integrada donarà una resposta a les possibles consultes; també incorpora enllaços d’interés com al Servei de Manteniment de la Ciutat (SMC) o als punts d’interés per conéixer d’una forma fàcil i senzilla la ciutat i les seues funcionalitats; i amb una agenda única, que era un dels compromisos de l’Acord del Grau, i que permetrà englobar tota la informació i esdeveniments que fa el municipi de forma directa. Així mateix, cal assenyalar que la App Castelló també compta amb tota la informació de mobilitat i transport públic que serà presentada més endavant. L’edil Garcia ha destacat que “és una aplicació que va a estar viva i va a créixer, perquè és la forma de que les aplicacions tinguen utilitat”.

  En la mateixa aplicació l’usuari pot configurar-se personalment i triar quines són aquelles coses de les qual vol que l’Ajuntament l’informe, com bé puga ser esdeveniments esportius, teatre o cinema, entre d’altres. A més, en cas de que hi haja qualsevol modificació en algun dels esdeveniments que l’usuari ha marcat com a favorit a l’agenda, l’aplicació envia una notificació informant i detallant dels canvis.

  Garcia ha manifestat que “l’èxit d’aquesta està en la cooperació en el treball i en ser més eficients coordinant a tots els negociats, i el més important és el canvi en la forma de treballar que teníem amb la nostra gent, que ha passat d’organitzar esdeveniments fent expedients a organitzar-los coordinant-se amb la possibilitat de veure que fan els altres negociats i utilitzant el mateix sistema”. Tota la informació de l’aplicació estarà en obert i dota a l’Ajuntament de la capacitat de poder compartir-la amb altres administracions i “segurament és la forma en que han de treballar les administracions per col·laborar i ser més eficients entre elles”, ha afegit el regidor de Modernització.

  COMPARTIR