La regidora María Conejero obri el curs sobre “Mediació intercultural en contextes multiètnics” de la Universitat d’estiu de la UA

760

La regidora d’Immigració, Cooperació i Voluntariat de l’Ajuntament d’Alacant, María Conejero Requena, al costat del vicerector de Cultura de la UA, Carles Cortés, i la professora titular del departament de Traducció i Interpretació, Catalina Iliescu Gheorghiu, han obert aquest matí el curs “Mediación intercultural en contextos multiécnicos”, que es desenvoluparà durant els pròxims dies en la Universitat d’Alacant.

El programa englobat en “Mediación intercultural en contextos multiécnicos” forma part de les matèries formatives oferides a través dels cursos d’estiu Rafael Altamira.

El curs, que ha donat començament a *primea hora, en l’Edifici Polivalent III d’aquest campus, proposa una formació específica en l’àmbit de les migracions i la mediació intercultural.
Es tracta d’una activitat que s’enquadra en el “Programa de Formació sobre Immigració per al personal de l’Ajuntament d’Alacant”, recollit en el “Pla Municipal d’Acolliment i Cohesió Social de la Ciutat d’Alacant”, segons informen des de la regidoria d’Immigració.

La formació del personal municipal en matèria d’immigració és una necessitat en auge degut a l’alt percentatge de població estrangera resident de forma habitual en el municipi, col·lectiu que accedeix als serveis públics municipals.

El percentatge d’estrangers a la ciutat d’Alacant és superior a la mitjana d’Espanya i se situa en el 14,6%, pràcticament 4 punts per damunt d’aquest barem. Les dades de població estrangera a la ciutat són: Alacant compta amb una població de 339.649 habitants, dels quals 49.615 són persones de nacionalitat estrangera, amb una pujada de pràcticament un punt en l’últim any, segons la font indicada.

COMPARTIR