La regidoria de Comerç presenta CERCA, el centre que formarà a 9.000 alacantins en consum crític

829

Un total de 9.000 alacantins, escolars i adults, es formaran durant el present curs en consum crític i responsable a través dels cursos, tallers i activitats de CERCA, el Centre Educatiu de Recursos de Consum d’Alacant, que emprén una nova etapa després de la seua remodelació i ampliació.

L’alcalde Luis Barcala i la regidora de Comerç, Consum i Hostaleria, Marisa Gayo, han presentat i recorregut hui les instal·lacions d’aquest complex al costat de representants del moviment associatiu de la ciutat, de les agrupacions de consumidors, de menjadors escolars i de grups que vetlen pels drets dels teleespectadors, entre altres.

L’alcalde ha revelat que des de l’Ajuntament s’impulsaran les reunions de treball amb totes aquestes associacions i ha afirmat que recolzava el treball del centre, amb el qual va tindre l’oportunitat de col·laborar durant la seua anterior etapa com a regidor de Consum i Medi Ambient.

El Centre Educatiu de Recursos de Consum ha modernitzat la seua seu, localitzada al carrer Calderón de la Barca, núm. 3, en el mateix immoble del Mercat Central. Disposa de 8 aules i espais per a formació, cuina totalment equipada, i per a acollir exposicions.

Marisa Gayo ha explicat que l’A prop s’enforteix com a entitat de referència per a l’estudi i l’educació. A través de les seues aules formarà a 4.000 persones i els tallers i activitats que organitza per als col·legis i en ens com Mercalicante, Llotja del Peix o l’aeroport serviran per a impartir coneixements a altres 5.000 persones més.

La regidora ha explicat que la remodelació de CERCA comporta la creació de l’Observatori de Consum, que analitzarà el comportament del consumidor alacantí a través de diversos estudis.

Al costat de l’alcalde i Marisa Gayo, en el recorregut per les aules, cuines i sales d’activitats ha pres part també Juan Carlos Victoria, el tècnic municipal responsable del centre. Victoria ha donat compte que un dels nous estudis enfocat per CERCA va dirigit a conéixer la “salut digital en xiquets de 10 i 11 anys d’Alacant”. La campanya serà canalitzada a través de l’Observatori Consum digital en xiquets i adolescents, a través de l’associació sense ànim de lucre ATR-CV (Associació de Consumidors de Mitjans d’Alacant).

Marisa Gayo ha revelat que una de les vies de treball de CERCA, la que ensenya hàbits de vida saludable als escolars, ha sigut premiada pel Ministeri de Sanitat i Consum. “El dilluns 12 ens desplaçarem a Madrid parell recollir el guardó”, ha concretat l’edil.

Juan Carlos Victoria ha especificat que es tracta del premi Estratègia Naos a la promoció d’una alimentació saludable en l’àmbit familiar i comunitari, que concedeix l’Agència espanyola de consum, seguretat alimentària i nutrició, del Ministeri de Sanitat i Consum. El projecte distingit educa en hàbits de vida saludable en centres escolars.

Durant el recorregut de hui per les instal·lacions, s’han vist en marxa classes d’informàtica i d’ús de mòbils per a majors, així com un taller escolar de pastisseria, on xiquets i xiquetes han pastat galetes i els monitors les han ficades al forn per a la seua cocció.

COMPARTIR