La transformació del Camí La Plana en un nou corredor verd per a Castelló entra en la seua recta final

678

La remodelació del Camí La Plana per a transformar-lo en un nou corredor verd per a Castelló ha entrat ja en la seua recta final. L’actuació, cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i l’Ajuntament, suma 4.504.000 euros de pressupost i és una de les dotze operacions incloses en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Integrat i Sostenible EDUSI-Transforma Castelló, que projectarà a la ciutat inversions per 20,2 milions d’euros fins a 2022.

L’empresa Becsa, executora del projecte, està immersa aquests dies a concloure els treballs de jardineria que potenciaran el perfil verd d’aquest nou corredor per a ciclistes i vianants a la ciutat, de 3,8 quilòmetres de longitud. Falta també realitzar la senyalització horitzontal i part de la vertical, i ultimar la instal•lació dels 23 bancs i 23 papereres que esguitaran tot el recorregut, així com situar les 4 fonts previstes en el remodelat camí, dos d’elles adaptades a persones amb mobilitat reduïda.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que el projecte té com a objectiu la recuperació i posada en valor d’un camí històric amb valor cultural propi com és el Camí La Plana. Un vial que uneix el nucli urbà de Castelló amb el seu districte marítim a través d’un enclavament idiosincràtic com és la Marjaleria. També ha ressaltat la millora al trànsit rodat que implica aquesta operació materialitzada gràcies a la inversió europea, i els beneficis per a residents a l’hora d’accedir als seus habitatges. I tot això sense deixar de costat la seguretat que guanyen en aquest tram tant vianants com vehicles, gràcies al reforç de la il•luminació, el nou paviment –amb asfalt fonoabsorbent- i l’adequació d’una via verda al llarg de 3,8 quilòmetres de longitud. “És una gran millora per als veïns i veïnes de Castelló, i per a totes aquelles persones que transiten per aquest nou espai que convida a l’oci saludable”, ha dit Marco.

Amb la remodelació del Camí La Plana, Castelló fa un pas cap al model de ciutat sostenible i inclusiva al qual aspira. El projecte conté un vessant de compromís mediambiental, en sumar amb aquesta transformació de l’espai un nou anell verd per a la capital de la Plana i ampliar la xarxa de carril bici, reforçant amb això l’ús del transport sostenible amb baixes emissions de carboni i alternatiu al motoritzat. El nou Camí La Plana “fila, connecta i convida a ser descobert, és un projecte que crea ciutat, que la reconverteix és un espai més amable, amb potencialitats i escurça distàncies entre les persones que l’habiten”, ha ressaltat Marco.

COMPARTIR