La X Fira Orienta’t guia a l’alumnat d’Almassora a traçar el seu futur

5286

Instituts, FP, voluntariat i cossos de seguretat exposen els seus projectes
L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i la regidora de Joventut, María Luisa Renau, han inaugurat aquest matí la X Fira Orienta’t com a fòrum per a assessorar l’alumnat a definir el seu futur professional. L’Espai Mercat, situat en la primera planta del Mercat Central, acull els expositors d’instituts, centres de formació, voluntariat i cossos de seguretat per a orientar a joves i adolescents.

El departament de Joventut ha reunit a la sala al Centre Cervantes d’Almassora, la Universitat Jaume I, l’institut PAX, l’IES Vila-roja, la delegació local de Creu Roja, el Consorci Provincial de Bombers i la Policia Local d’Almassora, a més del propi consistori, per a informar de les alternatives d’estudis i eixides professionals “en una etapa de la vida en la qual l’alumnat té molts dubtes sobre el seu futur”, segons la regidora.

La fira està oberta hui de 9 a 14 hores i de 15.30 fins a les 18.30 hores i demà, de 9 a 14 hores, per a atendre la visita de grups d’estudiants amb cita prèvia als diferents expositors repartits per la sala. A més d’assessorar les visites concertades, l’organització manté la vesprada de hui com a jornada de portes obertes per a totes aquelles persones que desitgen visitar la fira.

“Aquesta desena edició constata que els dubtes dels nostres joves persisteixen, fins i tot són més, any rere any i que, per tant, Orienta’t és una eina útil perquè coneguen l’oferta real i les diferents eixides professionals en un entorn canviant”, segons l’alcaldessa. En aquesta línia, Galí ha recordat que el lema de la mostra, ‘Pregunta, informa’t, consulta’, “cobra tot el sentit en tant que el pas que donaran en el futur més pròxim pot condicionar alguns anys de la seua vida”.

D’aquesta forma, la Universitat Jaume I i els diferents instituts i centres de formació ofereixen les diferents alternatives de graus i cicles, mentre que l’expositor de Creu Roja i els de Bombers i Policia Local mostren la labor professional en els seus diferents sectors per als qui opten per aquesta via. Per a l’organització, orientar des d’una perspectiva tant educativa com laboral a tots els assistents pot conformar-los una visió realista del futur, de manera que encerten en la seua elecció.

Per a això, tots els llocs informatius que ocupen l’Espai Mercat estan dirigits per professionals del sector, que des d’aquest matí responen a les consultes dels participants que, a més, reben formació personalitzada en les trobades de mitja hora tancats amb els instituts.

COMPARTIR