La X Mitja Marató Aigües d’Alacant preveu superar els més de tres mil inscrits amb corredors internacionals

2036

L’Ajuntament d’Alacant a través de la regidoria d’Esports, junt amb Aigües Municipalitzades d’Alacant i el Club d’Atletisme Apol*Ana celebren diumenge que ve 22 d’abril la IX edició de la Mig Marató Aigües d’Alacant, 1/4 Marató i 5 k, esperant superar els 3.500 inscrits de l’anterior edició, ampliant fins demà la data límit d’inscripcions.

L’Ajuntament d’Alacant a través de la regidoria d’Esports, junt amb Aigües Municipalitzades d’Alacant i el Club d’Atletisme Apol*Ana celebren diumenge que ve 22 d’abril la IX edició de la Mig Marató Aigües d’Alacant, 1/4 Marató i 5 k, esperant superar els 3.500 inscrits de l’anterior edició, ampliant fins demà la data límit d’inscripcions.

Per la seua banda, Juan Carlos de Cap Blasco, Director de Sistemes d’Informació i Esdeveniments Esportius d’Aigües d’Alacant, ha explicat el concurs solidari promogut per Aigües que acompanya en esta edició a La Mitjana Marató, ressaltant que "con esta iniciativa es va a donar un euro per cada participant que arribe a la meta, fins a un total de tres mil euros, que aniran destinats a un projecte social que es votarà a través de la web de la mitjana marató. Al mateix temps, Blasco ha fet insistència en el projecte “Marea de Aguas”, “que ha animat a 120 empleats i familiars a participar com a corredors i animadors”.

Des del club Apol*Ana, el seu vicepresident, Adrián Onandía, ha destacat “la implicació i participació dels diferents clubs d’atletisme d’Alacant i en especial enguany estem molt agraïts a fogueres, barraques i col·lectius veïnals que han volgut compartir amb nosaltres un dia tan especial”.

Esta prova destaca pel caràcter urbà del seu recorregut que transcorre pel centre d’Alacant passant pels punts més emblemàtics des del Nucli Antic, el Mercat Central i la Plaça dels Estels. Les tres proves tindran la seua eixida en l’Avinguda Comte de Vallellano, a l’altura de l’encreuament amb la Rambla de Méndez Núñez, a les 8:30 hores per al 5k i a les 9:00 hores serà quan arranquen La Mitjana Marató i ¼ de Marató. La meta estarà situada en l’Esplanada d’Espanya.

El compromís amb el medi ambient i les energies renovables també estaran presents en esta ocasió. La prova comptarà amb generadors solars per al subministrament elèctric, amb un total de quatre equips mòbils de producció fotovoltaica que equiparan els punts d’avituallament i animació amb l’energia necessària.

Enguany des de l’organització han augmentat els grups d’animació que es poden trobar durant la carrera, als que s’han sumat col·lectius veïnals i fogueres, així com les ja tradicionals batucadas, un total de dotze punts distribuïts per tot el circuit en què es van a poder veure diverses actuacions.

Fira del Corredor i Carrera Infantil Dissabte que ve 21 d’abril se celebra la Fira del Corredor que estarà instal·lada en la Plaça Sèneca, antiga Estació d’Autobusos de la ciutat, entre les 10:00h i les 20:00h. En ella, empreses i marques podran exposar en estands els seus productes i servicis, i els corredors arreplegaran els seus dorsals. La programació de la Fira del Corredor inclou classes de zumba i de balls llatins, així com de body combat i body attack.

Tampoc faltaran este dia, igual que l’any anterior, les carreres infantils per a les diferents categories, que es disputaran de 16:30 a 18:30.

Objectius futurs

La ciutat d’Alacant, capital de província, és una localitat oberta al mar amb gran atractiu turístic d’oci, amb unes temperatures i clima idonis per a practicar l’esport del running tot l’any. Per això, vol ser capital de turisme esportiu i oferir una prova estable. Enguany s’ha donat un primer pas homologant el circuit de la Mig Marató (21k) per la Real Federació Espanyola d’Atletisme i incloent-ho en el calendari autonòmic de la Federació Valenciana d’Atletisme.

COMPARTIR