L’Acord de Fadrell reclama al Consell que augmente a Castelló les llicències de taxis adaptats

  1499

  Els partits que integren l’Acord de Fadrell han impulsat de cara al Ple Municipal d’aquest dijous una declaració institucional i que ha recavat el recolzament dels grups de l’oposició en la qual sol·liciten a la Generalitat que augmente les llicències de taxis adaptats en matèria d’accessibilitat. La proposta recull la demanda de la Plataforma de Vida Independent i reclama que els serveis totalment adaptats augmenten al percentatge mínim d’un 5% de taxis que marca la legislació.

  Segons la declaració, el Reial decret 1544/2007 que regula les condicions bàsiques d’accessibilitat i no discriminació per a l’accés en el transport a persones amb discapacitat estableix que almenys un 5% de les llicències de taxis han de correspondre a vehicles adaptats; concretament, han d’estar condicionat perquè puga viatjar una persona en cadira de rodes; comptar amb un escaló si l’altura entre la calçada i el marc de la porta lateral és superior als 250 mil·límetres i comptar amb tarifes en braille, De les 123 llicències existents de taxi a la ciutat només hi ha una que complisca amb aquests requisits.

  En la declaració s’insta la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, com a òrgan competent en el servei del taxi de l’àrea de prestació conjunta de Castelló, “que realitze les actuacions pertinents per a assegurar el compliment del 5% de taxis adaptats” i que prioritze en l’autorització de noves llicències a aquesta mena de vehicles.

  El portaveu del PSPV-PSOE, David Donate, ha explicat que amb aquesta declaració institucional “es fa un pas més per a fer de Castelló una ciutat més accessible”. “Des de l’Acord de Fadrell continuem treballant per a fer de Castelló una ciutat més inclusiva i igualitària i per això demanem a la Generalitat que garantisca que un 5% dels taxis siguen adaptats”, ha remarcat el portaveu socialista.

  Per al portaveu de Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, resulta evident que “les persones amb mobilitat reduïda necessiten més transports adaptats a les seues necessitats” i, per tant, “amb aquesta petició sol·licitem al sector del taxi que estudie incorporar més vehicles adaptats en la flota a Castelló”. El regidor considera aquest pas és clau per a “avançar cap a la mobilitat sostenible d’una manera inclusiva, i això passa per a pensar alternatives també per aquells ciutadans que tenen més dificultats per a accedir al transport públic”, un objectiu que ha de ser “una meta comuna en la qual col·laborem actors públics i privats”.

  El portaveu de Podem-EUPV, Fernando Navarro, subratlla que les Administracions tenen l’obligació de garantir l’accessibilitat de tota la ciutadania i de treballar per a posar fi a les barreres que encara romanen i que afecten les persones amb mobilitat sostenible”. Confia que la declaració accelere la “justa i necessària reivindicació de la Plataforma de Vida Independent”, i ressalta el consens aconseguit entre Govern i oposició per a avançar en una millora de les condicions d’habitabilitat de la ciutat.

  COMPARTIR