L’Ajuntament col·labora amb la AECC en la II Marxa contra el Càncer ‘Ciutat de Castelló’

  1245
  ajuntament collabora amb AECC II marxa contra cancer ciutat de castello

  Castelló acollirà diumenge que ve, 4 de febrer, la II Marxa contra el Càncer ‘Ciutat de Castelló’, una iniciativa que han presentat avui la regidora de Salut Pública, Mary Carmen Ribera, el regidor de Benestar Social i Dependència, José Luis López, la diputada Elena Vicente-Ruiz i el president de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), Carlos Camahort, en la seu de la citada entitat.

  La AECC organitza per segon any aquesta carrera solidària en la qual col·laboren l’Ajuntament de Castelló, la Diputació Provincial i altres entitats amb l’objectiu de recaptar fons per a fomentar la recerca d’aquesta malaltia i impulsar altres programes locals de la AECC.

  Així, Camahort ha assenyalat que l’entitat està present en quasi tots els hospitals de la província encara que ha declarat la seua voluntat de seguir ampliant el programa als centres sanitaris que ho requerisquen i impulsar la presència de psicòlegs en centres d’ESO, Batxillerat i universitats per a prevenir “en els joves l’abús del tabac i l’alcohol”.

  Respecte a la marxa en si, Ribera ha subratllat que “es tracta d’una prova popular no competitiva a la qual tindrà accés qualsevol persona que ho desitge, degudament inscrita, sense importar l’edat, nacionalitat o sexe”, i s’ha mostrat confiada que “Castelló es tenyirà de verd el diumenge 4 de febrer”.

  Per la seua banda, López ha assenyalat que “aquesta prova pretén visibilitzar el treball que realitza la AECC i recaptar fons per a seguir combatent aquesta malaltia”. A més, ha subratllat la “importància que les institucions públiques caminen de la mà en aspectes tan sensibles com a est”.

  La II Marxa contra el Càncer ‘Ciutat de Castelló’ començarà a les 11.00, té l’eixida i meta en la plaça Major i recorrerà una distància de 3,5 quilòmetres amb un recorregut urbà. La inscripció pot realitzar-se en la seu provincial de la AECC, en l’avinguda Doctor Clarà, 36 baix, de 9:00 a 18.30 hores de dilluns a dijous i fins a les 15:00 hores els divendres. Divendres i dissabtes de gener (12, 13, 19, 20, 26 i 27); febrer (2 i 3) en la plaça Major de 10 a 14 hores; i el mateix diumenge 4 de febrer en horari de 9 a 10:45 hores en la zona d’eixida i meta. També pot formalitzar-se online en www.runnershome.es. El preu de la mateixa serà de 6 euros, samarreta i dorsal, o 10 euros, samarreta, dorsal, motxilla i polsera.

  Qui vulga col·laborar però no puga acudir a la marxa també té la possibilitat d’aportar el seu granet d’arena a través de la fila zero habilitada en el Banc de Santander: ÉS64 0049 2409 1616 1029 9831