L’Ajuntament comença la renovació de l’entorn de La Isleta amb una inversió de 400.000 euros

771

La regidoria de Trànsit de l’Ajuntament d’Alacant informa que a partir de demà, 4 de juliol i fins al 4 de setembre, s’ocuparà el carril dret en sentit centre de l’avinguda *Condomina, en el tram comprés entre els número 1 al 15, i la parada de Taxis i el cordó d’estacionament de l’avinguda de la *Albufereta en els trams del Núm. 85 a 87, amb motiu de l’inici de les obres de renovació de l’entorn de la Illeta en La *Albufereta, que compten amb un pressupost de 399.749 euros.

L’execució d’aquesta primera fase de les obres afectaran també la parada situada en la *Condomina, 5, que presta servei a les línies 09, 21, 21N, 22, 22N i 38 TAM, que quedaria anul·lada i desplaçada tot el temps que dure l’afecció dels treballs, i a la zona de parada de Taxis situada en avinguda de la *Albufereta, 87, amb una reducció del nombre de places i la modificació o trasllat de la seua senyalització. Des de Trànsit informen que aquesta ocupació, per a realitzar les obres es duran a terme sense interrompre el pas de l’autobús, ni produir el seu desviament,i l’ocupació s’iniciarà a partir de les 9,30 hores.

Obres de renovació de l’entorn de la Illeta en La *Albufereta.
L’Ajuntament d’Alacant ha explicat que les obres tenen per objecte modificar l’entorn de la rotonda, fer accessibles les voreres i col·locar mobiliari urbà, així com eliminar el carril interior de circulació, millorar l’enllumenat o ampliar les zones enjardinades amb nous arbres, modificant la funcionalitat de l’entorn de la Illeta per a fer-lo més habitable, donant prioritat al vianant , una cosa molt demandada pels veïns d’aquesta zona.

El projecte inclou treballs com la col·locació de rajoles de formigó, una nova vorada en les illetes *deflactoras i la pavimentació de les mateixes amb granit. Així mateix, està previst millorar les instal·lacions elèctriques i de reg, la plantació d’arbres i arbustos, l’eliminació del carril interior de la rotonda i la col·locació de mobiliari urbà i senyalització vertical i horitzontal.

Així mateix està previstes actuacions tant en l’àmbit per als vianants com en el de circulació de vehicles. Concretament, es reduirà la superfície dels carrils de circulació, eliminant el carril interior per a aconseguir ampliar l’espai per als vianants. A més, es faran treballs en les voreres per a augmentar l’espai útil creant un millor espai per als vianants i fer-les més accessibles, i un canvi en la pavimentació.

Respecte a la il·luminació, es durà a terme una millores de les llums, així com una major eficiència energètica per a tota la zona. Se substituiran les lluminàries actuals per unes amb tecnologia LED, per la qual cosa s’ha projectat una nova xarxa de canalitzacions elèctriques.

COMPARTIR