L’Ajuntament d’Alacant aprova crear una comissió d’investigació sobre les oposicions a Policia Local

646

Aquesta comissió aprovada per unanimitat en el ple haurà d’esclarir l’existència o no de possibles irregularitats després que s’hagen difós denúncies anònimes.

El ple de l’Ajuntament d’Alacant ha aprovat la constitució d’una comissió d’investigació per a esclarir l’existència o no de possibles irregularitats en el desenvolupament de les oposicions a la Policia Local.

Aquesta comissió tindrà una representació proporcional a la de cada grup polític i es reunirà amb una periodicitat quinzenal.

L’acord s’ha aconseguit per unanimitat, amb el suport de PP, PSOE, Ciutadans, Unides Podem EU, Compromís i Vox, després que s’hagen difós denúncies anònimes.

Aquestes denúncies apunten que dos terços de les 92 places en lliça podrien haver-se adjudicat a fills de comandaments policials, d’altres agents, de regidors, de representants sindicals o de persones vinculades a empreses que presten serveis municipals.

Tant la regidoria de Recursos Humans, a instàncies de l’alcalde, Luis Barcala (PP), com l’Agència Valenciana Antifrau han iniciat investigacions sobre el desenvolupament del procés.

Els representants dels sis partits han validat la seua constitució, encara que amb arguments diferents i encreuament de crítiques sobre l’existència d’un possible cas de nepotisme i de presumpta corrupció o de retrets sobre la vulneració del dret a la presumpció d’innocència.

El portaveu de Vox, Mario Ortolá, ha sol·licitat celeritat en la investigació perquè “les sospites” no perjudiquen la imatge d’Alacant i de la Policia Local.

El de Compromís, Natxo Bellido, ha lamentat que el procés haja reactivat “els pitjors temps del PP” i ha emplaçat l’alcalde i l’edil José Ramón González a aclarir si és o no possible suspendre el procés.

El seu homòleg d’Unides Podem-EU, Xavier López, ha advertit que no toleraran “un tancament de la comissió sense que s’haja arribat fins al final”.

Mentrestant, el portaveu del PSOE, Paco Sanguino, ha considerat que “el primer és que s’esclarisca si hi ha hagut frau” i ha al·ludit a la possibilitat que “s’estiga criminalitzant” els aspirants que hagen superat les proves per mèrit i capacitat.

L’edil de Recursos Humans, José Ramón González, en representació del govern municipal (PP i Cs), ha remarcat que no poden “prejutjar res” i ha insistit que el tribunal que va dirigir el procés “ve predeterminat per la llei”, per la qual cosa s’ha de presumir la seua objectivitat.

Medalla d’or a la Policia Local

En el ple també s’ha aprovat amb caràcter previ i per unanimitat l’inici de l’expedient per a concedir la Medalla d’Or de la ciutat al cos de la Policia Local en reconeixement de la seua labor l’any en el qual es compleix el 175 aniversari de la seua creació.

COMPARTIR